Florin Cîțu, despre tăierea salariilor bugetarilor: “Costul crizei trebuie suportat de toată lumea”


Florin Cîțu, despre tăierea salariilor bugetarilor: “Costul crizei trebuie suportat de toată lumea”

Până acum, efectele crizei epidemiologice s-au simțit preponderant asupra mediului privat. Zeci de mii de oameni au rămas fără loc de muncă sau au contractele de muncă suspendate și speră ca perioada de urgență să fie cât mai scurtă. În același timp, bugetarii au continuat să trăiască normal și să se bucure de același nivel al veniturilor. Cu privire la acest fapt a fost interogat ministrul de finanțe, Florin Cîțu, pentru că deja se discută pe surse despre o tăiere a salariilor bugetarilor.

Răspunsul ministrului nu a fost tranșant, dar acesta și-a exprimat un punct de vedere personal. Cîțu crede că efectele crizei ar trebui suportate de întreaga societate, nu doar de anumite categorii socio-profesionale.

„Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală”, a spus ministrul astăzi.

El crede că în aceste vremuri, solidaritatea este extrem de importantă și orice măsuri s-ar lua cu privire la bugetari și veniturile lor, ar trebui privite strict din această perspectivă, a suportării costurilor crizei de către întreaga societate românească. Dar cu privire la vreo decizie concretă în acest sens se pare că mai este de așteptat.

„Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua”, a afirmat ministrul Finanțelor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.