Alina Gorghiu inventează "închisoarea de weekend"


Alina Gorghiu inventează "închisoarea de weekend"

În plină pandemie, unii dintre liberali încep să pară tot mai afectați. Dar nu de COVID-19, ci de reminiscențe pesediste, care îi determină să dezvolte o nouă Ordonanță 13.

Este vorba despre Alina Gorghiu, care a inițiat un proiect care prevedere executarea la domiciliu a unor pedepse pentru pușcăriașii cu pedepse de până în 7 ani.

Senatul a votat acest proiect chiar în cursul serii precedente. Inițiatoarea proiectului se referă la pedepsele de până la 7 ani de închisoare. În contextul pandemiei, inițiativa votată de Senat trecuse neobservată.

Proiectul de lege a primit în Senat 128 de voturi "pentru" și două abțineri, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Numai fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a criticat în termeni duri proiectul semnat și asumat de senatorul PNL Alina Gorghiu. (accesați AICI postarea Ralucăi Prună)

Potrivit proiectului, este obligatorie prezentarea motivelor care au determinat executarea la domiciliu a pedepsei închisorii și atenționarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligațiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.

Totuși, în situația în care persoana condamnată nu respectă măsurile de supraveghere, instanța poate revoca executarea la domiciliu a pedepsei închisorii. În caz de recidivă, executarea la domiciliu a pedepsei închisorii poate fi anulată.

În termenii "închisorii de weekend" se încadrează mai mulți oameni politici, printre care se numără și Liviu Dragnea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.