Ciucu desființează cascadoria edilului Mutu, care a stropit S6 din elicopter cu apă oxigenată: "Imbecilitatea e într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea"


Ciucu desființează cascadoria edilului Mutu, care a stropit S6 din elicopter cu apă oxigenată: "Imbecilitatea e într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea"

Candidatul PNL la Primăria Sector 6, Ciprian Ciucu, a atras atenția pe Facebook că edilul pesedist al aceleiași zone din Capitală, Gabriel Mutu, a fost protagonistul unei "cascadorii de imagine" pe fondul epidemiei de coronavirus. Cu un elicopter, pesedistul Mutu a stropit o mare parte din Sectorul 6 cu apă oxigenată. „O ploaie sănătoasă”, a precizat Mutu.


Astfel, Ciucu a atras atenția că e o imbecilitate ceea ce a făcut Mutu, iar în acest sens a luat legătura cu mai mulți specialiști care au reflectat ineficiența acțiunii edilului PSD. 

"Mutu a făcut și el o cascadorie de imagine/PR, a cheltuit banii oamenilor complet aiurea ca sa apară el la televizor. O regie grețoasă, cu elicopter. Imbecilitatea a într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea. Borat style", a mai subliniat liberalul.

Ciucu, pe Facebook: "Mutu a dat cu apa oxigenată din elicopter peste Sectorul 6 #idiocracy

Eu nu zic că mă pricep (deși frizează ridicolul), așa că am contactat pesonal câțiva oameni:

PROFESOR DE CHIMIE, Breaza, pensionar:
Prima problemă e concentrația. La 0.5 – 0.6... asta nu înseamnă nimic. Practic oxigenul dezinfectează imediat ce a fost pulverizat, atunci cand încă mai este oxigen atomic. Când devine oxigen molecular, în câteva secunde după pulverizare, nu mai are nicio treabă. Mutu a dezinfectat elicopterul și la câțiva metri de elicopter. Apoi a dat cu apă de ploaie.

DOCTOR în chimie, Lyon:
Pentru a fi eficient trebuie sa dea de la nivelul străzii, cum se dă de la nivelul cisternelor. E absurd să dai din elicopter. Trebuie sa acoperi un perimetru foarte mare si nu va ajunge la nivelul aleilor, strazilor, trotuarelor, decât, poate o parte infima.

EXPERT CHIMIST, firma dezinfecție, București:
Din elicopter eficiența e foarte mica. Nici macar nu s-a facut un calcul pentru că nimeni nu s-a gândit vreodata la așa prostie. Este eficient doar cu nebulizatoare mari de la sol (cisterne) sau mici pentru interior. Trebuie sa fii foarte aproape de locul pe care vrei să îl dezinfectezi. Dar de dat pe jos e mai eficient hipoclorit. Are imanenta mai mare, deoarece rezistă mai bine în condiții de praf.

Expert în POLITICI de SĂNĂTATE, București:
Eu nu am văzut niciunde o așa imbecilitate. Peroxidul e un dezinfectnt slab. Iar pulverizat din elicopter e o imbecilitate.

MEDIC din București:
Zero absolut în opinia mea. E acceptat doar pentru suprafețe.

Mutu a făcut și el o cascadorie de imagine/PR, a cheltuit banii oamenilor complet aiurea ca sa apară el la televizor. O regie grețoasă, cu elicopter. Imbecilitatea e într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea. Borat style.

Dați mai departe, sa nu ne ia de proști".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.