Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în locuința sa din Tel Aviv


Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în locuința sa din Tel Aviv

Proaspătul ambasador al Chinei în Israel a fost găsit, duminică, fără suflare în apartamentul privat în care locuia, într-o suburbie a Tel Aviv, relatează publicația israeliană Haaretz.

Poliția a deschis o anchetă, iar din primele cercetări rezultă că Du Wei, 58 de ani, ar fi murit în somn.

Diplomatul era căsătorit și avea un fiu. El și-a preluat funcția în februarie, anul curent, dar, din cauza pandemiei de coronavirus și a celor două săptămâni de izolare pe care a fost obligat să le parcurgă, nu a avut parte de o ceremonie oficială de instalare și nici nu a avut prea multe întrevederi cu oficiali israelieni până la momentul morții. 

Într-un interviu acordat după preluarea funcției, Du Wei spunea că speră la consolidare a relațiilor dintre cele două țări și a apărat China în fața acuzațiilor privind felul în care a gestionat epidemia izbucnită la Wuhan, precizând că „China este o țară responsabilă” al cărei punct de vedere ar trebui crezut de comunitatea internațională.

Opinia publică s-a cam lămurit însă câtă încredere se poate avea într-o țară comunistă setată să ascundă o serie de adevăruri care poate, aflate la timpul potrivit, ar fi salvat zeci de mii de vieți și nu ar fi afectat economic întreaga planetă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.