EXCLUSIV Ce nu au surprins camerele video la Suceava. Tânărul care i-a spus NIMIC lui Dragnea „a fost bătut cu pumnii, palmele și picioarele până la ieșirea din comună. A fost fugărit ca un câine”


EXCLUSIV Ce nu au surprins camerele video la Suceava. Tânărul care i-a spus NIMIC lui Dragnea „a fost bătut cu pumnii, palmele și picioarele până la ieșirea din comună. A fost fugărit ca un câine”

UPDATE: Teorie. Cum s-a furat până și „NIMICUL” la Suceava. Ștefan Petrencic, agresat de pesediști la Dumbrăveni, pare să-și fi însușit „nimicul” unui alt antipesedist

FOTO Postare șocantă a tânărului care i-a strigat "NIMIC" lui Dragnea la Suceava: "Pe data de 26 Mai voi vota PSD"

Viața lui Ștefan Petrencic s-a schimbat într-o agitație permanentă de joia trecută, când s-a dus la Dumbrăveni să-l vadă pe Liviu Dragnea. După un „NIMIC” spus cu năduf într-o sală roșie, a plonjat în centrul unei atenții cu care el, băiat simplu de la țară, tinichigiu auto muncit din greu prin străinătate, nu prea este obișnuit.

Chiar dacă a electrizat o țară întreagă după ce a răspuns „NIMIC” la o întrebare despre realizările PSD în mediul rural, reușind să-i provoace liderului PSD o răbufnire nervoasă incredibilă, terifiantă pentru ditamai șeful de partid, Ștefan, născut în comuna Zvoriștea, județul Suceava, în urmă cu 28 de ani, este un tânăr timid, emoționat de toată atenția de acum.

Este încă puțin speriat după agresiunile de joia trecută, dar încă și mai bulversat de interesul pe care îl suscită isprava sa. Telefoanele sună continuu, este încurajat, întrebat, descusut, primește zeci de mesaje și cereri de prietenie pe Facbeook.

Cel mai tare îl macină însă faptul că acolo, în sala de sport, unde a avut curaj să exprime ce gândește o comună întreagă – Zvoriștea natală, pesedistă dintotdeauna, unde nu s-a mai turnat o palmă de asfalt de la Revoluție – a fost jignit, împins, lovit, umilit. Și asta sub privirile multora dintre vecinii săi, prieteni de-o viață, care nu au zis o vorbă în apărarea lui. S-au uitat și au tăcut.

Gorilele pesediste înfierbântate l-au scos afară, lovindu-l cu pumnii și palmele, nu doar din sală, ci din comună, asigurându-se că nu va mai avea curaj să se întoarcă și să întrerupă laptele și mierea pe care le promitea săracilor condamnatul Liviu Dragnea.

„L-au lovit și în sală până i s-a oprit filmarea de pe telefon. A fost dus apoi până la ieșirea din Dumbrăveni. Ca pe un câine l-au lovit, fugărit și hăituit, pentru că Dragnea a fost extrem de deranjat de cuvântul acela – NIMIC. Ștefan tremura efectiv când a ajuns acasă și a fost nevoie chiar să i se dea un calmant ca să se liniștească. Înțeleg că există mai mulți politicieni care vor s-o interpeleze pe doamna Carmen Dan despre cele întâmplate acolo. Oricum, Ștefan are de gând să depună plângere împotriva agresorilor”, ne-a declarat avocata Cristina Vătămăniuc, vecină și prietenă de familie. 

„Să știți că și eu am votat cu PSD-ul, dar mi-am dat seama că nu o să facă niciodată ceea ce promit. Eu i-am spus lui Dragnea ce m-a durut pe mine. La noi în comună, de exemplu, nu s-a turnat o palmă de asflat de zeci de ani, de la Revoluție. Nu avem locuri de muncă și suntem nevoiți să plecăm cu toții să muncim pe afară. Sunt tinichigiu auto și am muncit în ultimii ani prin Germania și Anglia. Fac plângere împotriva celor care m-au lovit și dacă o să câștig, nu mi trebuie nimic pentru mine. Donez toți banii unui cămin de bătrâni sau unui orfelinat. Eu nu am nevoie de bani. Le-am spus tuturor celor care mă sună să mă întrebe ce am nevoie. Am bani pentru că am muncit din greu pe afară. Vreau însă ca oamenii să priceapă că un singur om, oricât curaj ar avea, nu poate schimba un regim întreg. Trebuie să ne unim, să fie unitate între noi cei care ne-am săturat și să ieșim la vot”, ne-a declarat Ștefan într-o lungă și emoționantă discuție telefonică.

Vorbele lui sunt întărite și de doamna avocat: „lumea trebuie să meargă la vot. Sperăm într-o schimbare pe 26 mai. La noi în comună toți oamenii sunt nemulțumiți și mulți spun că vor merge să voteze. Eu am mare încredere în oameni. Să-l susțină pe Ștefan în continuare pentru că merită și are mare nevoie. Îi este puțin teamă pentru că nu se aștepta la toată atenția asta. Asta ne dorim – curajul lui să nu fie uitat de opinia publică prea repede. Mai ales tinerii să reflecteze asupra cuvântului spus de el în fața lui Dragnea – NIMIC!”.

Dumbrăveni, 18 aprilie. Între Dragnea și Ștefan are loc următorul dialog:

Liviu Dragnea: Gândiți-vă... zeci de ani de zile cum nu s-au interesat de satul românesc! Ce am făcut noi?

Ștefan: Nimic!

Liviu Dragnea: Nimic ești tu, ți-o spun direct! Ai răbdare să-ți spun ce am făcut noi, mincinosule! Am mărit salariile la medici, așa cum n-au fost niciodată în România...

Ștefan este apoi înconjurat de pesediști, între care și primarul de la Moara, Eduard Dziminschi,  și împins către fundul sălii unde este înghiontit de mai multe ori. Aici filmarea jurnalistei prezente în sală se oprește. Ce s-a întâmplat apoi este povestea relatată mai sus.

UPDATE - NOTA REDACȚIEI: În urma unei sesizări, am descoperit că numele doamnei Cristina Vătămăniuc nu apare în lista avocaților Baroului Suceava. Redacția Podul nu-și asumă felul în care a ales să se recomande aceasta cu prilejul convorbirii telefonice avute, duminică, cu Ștefan Petrencic, în care dânsa a intervenit de mai multe ori, precizând, la întrebările jurnalistului, că este de profesie avocat și vecină cu victima pesediștilor de la Dumbrăveni.

UPDATE 2 - PRECIZARE: În urma unei noi discuții cu doamna Cristina Vătămăniuc, aceasta a precizat că a spus despre sine că este „avocata” lui Ștefan la modul figurat, fiind doar vecină și prietenă cu acesta care are uneori emoții prea mari pentru a povesti cursiv despre cele întâmplate la Dumbrăveni. Din acest motiv a intervenit în discuția noastră de ieri, la insistențele lui Ștefan, și ne-a oferit mai multe amănunte legate de caz. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.