Cinism criminal al groparei învățământului românesc "Abramburica": a dat vina pe Alexandra Măceșanu pentru ceea ce i s-a întâmplat

În contextul tragediei din Caracal, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, face o remarcă halucinantă joi seară la Antena 3. După ce a mototolit bancnote în fața studenților, Ecaterina Andronescu a declarat cinic: “Totuși eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină”. Replica iresponsabilă a ministrului ne amintește de mentalitatea învechită și criminală în care “victima e de vină".

Practic, Andronescu sugerează ca vina i-ar aparține victimei lui Gheorghe Dincă, Alexandra Măceșanu, pentru că nu ar fi știut, așa cum știa doamna ministru, că nu trebuie sa se urce în mașina unui străin.

Culmea e că această declarație vine în contextul în care, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului, deoarece elevii din mediul rural din România sunt nevoiți să călătorească la ocazie, deoarece transportatorii nu practică toate traseele și nu opresc în unele localități și astfel elevii sunt nevoiți să apeleze la șoferii care iau călători la ocazie precum în cazul de la Caracal.