Cinism de tractorist sau tandrețe de CAP-ist? Paul Stănescu i-a cerut prietenia Vioricăi Dăncilă


Cinism de tractorist sau tandrețe de CAP-ist? Paul Stănescu i-a cerut prietenia Vioricăi Dăncilă

Noul secretar general al PSD, Paul Stănescu, ajuns în această funcție printr-un puci orchestrat alături de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputațiilor și de aseară și președinte interimar al PSD, a simțit nevoia să învioreze puțin figura de curcă plouată în rochie ciclam afișată de Viorica Dăncilă după CEx-ul în care gangsterii pesediști s-au luptat mai bine de șase ore. Baronul de Olt, filiala SMT (Secția de mașini și tractoare), a bâlbâit că o apreciază și că ei doi, ca oameni, au avut „o relație extraordinar de bună”, sperând să rămână „aceiași buni prieteni”. Obișnuită să fie trasă de sfori de mafioții pesediști, Dăncilă, chiar dacă i-a aruncat săgeți din priviri seara trecută tractoristului de la Vișina, va răspunde cel mai probabil cu „accept” acestei meschine cereri de reîmprietenire.

"Am dat dovadă de maturitate. Conducerea unui partid este un sport de echipă și așa trebuie să funcționeze. Așa precum doamna Dăncilă a luat toate deciziile majore, decizii care au fost luate în CEx național, toată echipa interimară împreună cu  domnul Ciolacu vor lua deciziile tot în CEx până la congres. Eu pe doamna președinte Dăncilă, aici lângă mine, trebuie să recunosc, ca oameni, am avut o relație extraordinar de bună până am intrat în partid în aceste alegeri. Chiar o apreciez foarte mult! Doamna Dăncilă, fac public acest lucru, sper să rămânem aceiași buni prieteni și în continuare! Vă rog să fiți de acord cu acest lucru! Vreau ca în partid să vină cât mai muți intelectuali, cât mai mulți tineri' a spus Paul Stănescu.

Într-un material publicat vara trecută, după evenimentele tragice de la Caracal, G4media făcea o amplă radiografie a clanurilor care controlează județul Olt. Între acestea, la loc de frunte, firește, și cel al senatorului PSD Paul Stănescu, figură ștearsă altfel în spațiul public și un politician relativ tăcut, cam din aceleași motive care i-au făcut celebri pe alți pesediști: o cunoaștere precară a limbii materne.

Senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, Stănescu a ajuns în 2008 șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al Fabricii de conserve Caracal și al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar. A fost șef la CJ două mandate (2008 – 2016) și unul dintre principalii aliați ai lui Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să devină președintele PSD în detrimentul Rovanei Plumb după demisia lui Victor Ponta (2015).

Stănescu apărea, în 2011, pe locul 5 în topul preşedinţilor de CJ după averea din declaraţia de avere. În ultimul document de acest fel apar trei terenuri agricole, o casă în Craiova şi o alta, de aproape 300 metri pătraţi, în Vişina. Obţine venituri atât din indemnizaţia de parlamentar, cât şi din firma agricolă a familiei, deosebit de prosperă şi cunoscută în tot sudul judeţului, de care se ocupă fiul său.

Pentru Paul Stănescu a urmat o urcare rapidă în carieră, în binom cu Liviu Dragnea. În 2016 a devenit senator, în 2017 ministru al Dezvoltării și gestionarul banilor pentru toți baronii locali. L-a sprijinit masiv pe Dragnea în conflictele politice cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose (a făcut un turneu în filialele din Moldova pentru a le convinge să-l dezavueze pe Tudose și să-l sprijine pe Dragnea). L-a trădat pe Dragnea abia la finalul lui 2018 după o ceartă pornită de la bani (vezi aici detalii). S-a pus în spatele Vioricăi Dăncilă, cu care s-a certat însă după condamnarea lui Dragnea, supărat că premierul nu a vrut să împartă cu el puterea în partid.

Paul Stănescu nu s-a mulțumit să fie singurul parlamentar din familie. L-a impus în Camera Deputaților încă din 2012 pe fratele său, Alexandru Stănescu, aflat la al treilea mandat deja. Și Alexandru Stănescu e ingriner agronom.

Dacă vreți să citiți mai multe despre nebunia din CEx și nebunia de după, Podul vă recomandă următoarele articole:

VIDEO Noua conducere a PSD-ului măcelărit. Ciolacu minte că nu au căzut capete și că nu i-a cerut nimeni demisia Vioricăi Dăncilă

Marcel Ciolacu s-a apucat de resetarea PSD-ului, dar a uitat să-și dea restart la limba română. „Proasta pare acum o lumină pe lângă el!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.