Copiii României, în pericol. Șeful ISU care a înjurat victimele de la Colectiv: "Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre"

Inspectorul-șef al ISU București-Ilfov, Orlando Şchiopu, cel care, potrivit filmării publicate de Libertatea, a înjurat victimele de la Colectiv în seara tragediei, a spus joi în cadrul unei conferințe de presă că instituția sa nu este pregătită pentru eventualele dezastre ce s-ar putea întâmpla.

CITIȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!” 

"Am dat faţă în faţă cu o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o. Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi. Am fost anunţaţi pentru un incendiu, nu anunţaţi că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieşi dintr-o incintă sau mari arşi", a spus Orlando Şchiopu, citat de B1.

"Era mult mai important să scot toţi oamenii din acea incintă, să îi evacuăm la ambulanţe. (...) În interiorul clubului sunt pompieri care caută. Nu se văd pe imagini. (...) Toţi pompierii care au fost acolo au acţionat cum au putut mai bine", a mai spus Șchiopu.