Dăncilă și Teodorovici, vizați de o plângere penală la DNA, fiind acuzați de deturnare de fonduri publice și delapidarea fondului de rezervă. Numele Simonei Halep, folosit de pesediști pentru a fundamenta finanțarea


Dăncilă și Teodorovici, vizați de o plângere penală la DNA, fiind acuzați de deturnare de fonduri publice și delapidarea fondului de rezervă. Numele Simonei Halep, folosit de pesediști pentru a fundamenta finanțarea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a devoalat pe 14 noiembrie efectele nocive ale guvernării PSD asupra bugetului de stat, respectiv asupra economiei României. Pe cale de consecință, liberalul a anunțat că ia în calcul "sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar". În opinia ministrului de Finanțe, "ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale".

"În ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei româneşti. În ultimii trei ani, datele din buget au fost schimbate discreţionar pentru a acoperi ilegalităţile făcute şi bugetul a fost transformat dintr-un instrument aflat în slujba economiei naţionale într-unul aflat în slujba partidului. Tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani a fost premeditat de PSD care a ţinut bugete paralele. Eu nu voi arunca asupra cetăţenilor povara unei guvernări dezastruoase. De aceea, analizez sesizarea procurorilor pentru săvârşirea, de către fostul guvern, a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în domeniul financiar. În opinia mea, ce s-a întâmplat în ultimii trei ani reprezintă o subminare a economiei naţionale", a declarat Cîțu.

Amintim, de altfel, că fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, recunoștea pe 5 noiembrie, fără niciun stres, că a făcut prăpăd la buget: "În fondul de rezervă nu sunt bani". (citiți AICI materialul complet)

Treptat, începe să se contureze tabloul devalizării bugetului României și a fondului de rezervă, în centrul atenției fiind fostul premier Viorica Dăncilă, respectiv fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici. 

La doar o zi după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunța că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional care a devalizat bugetul de stat, apare prima plângere penală, la DNA, împotriva fostului premier Viorica Dăncilă și împotriva fostului ministru al Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici. 

Concret, președintele clubului de fotbal Progresul București, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus vineri, 15 noiembrie, o plângere penală la DNA împotriva următoarelor persoane: Viorica Dăncilă, Eugen Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Covaliu Mihai, Cosac George, Ion Țiriac, Marky Jeno

Pe 9 noiembrie, antrenorul de tenis Marius Vecerdea semnala pe Facebook deturnarea sumei de 340 de mii de dolari din fondul de rezervă al României către Marky Jeno, cetățean străin din Ungaria, proprietar și director al turneului internațional de tenis – Bucharest Open, organizat la Arenele BNR din București în perioada 15-21 iulie 2019.

Premierul Viorica Dăncilă a dispus prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finanțarea cu 340.000 $ din fondul de rezervă al României, a unei taxe anuale de licență în vederea organizării de către FRT în colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019. 

Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici a contrasemnat HG 450 din 08 iulie 2019 și a semnat Nota de Fundamentare prin care arată că suma de 340.000 $ este folosită pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic și Sportiv Român și care virează către Federația Română de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.

Problemele principale semnalate sunt următoarele:

1. Banii puși la dispoziție de Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici din fondul de rezervă pentru taxa de licență a turneului de tenis deținut de Marky Jeno este de 15 ori mai mare decât cea prevăzută de WTA. Suma prevăzută de WTA pentru taxa de licență a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open este de 22.500 de mii de dolari, în timp ce suma alocată de Guvernul Dăncilă a fost de 340 de mii de dolari. 

2. Banii din fondul de rezervă se uzitează în cazuri de urgență. Taxa pentru licența unui turneu de tenis privat nu reprezintă nicidecum o urgență.

3. În nota de fundamentare a alocării sumei de 340 de mii de dolari pentru turneu, (pe care o puteți accesa AICI) Guvernul Dăncilă s-a folosit de numele sportivelor Simona Halep, Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, deși ele nu au participat la respectiva competiție sportivă. Iată un fragment din nota de fundamentare: "Precizăm, că fondurile ce urmează să fie alocate, nu au fost prevăzute în structura bugetului Comitetului Olimpic și Sportiv Român, motivat de faptul că Turneul de tenis organizat de „Women's Tennis Association” a fost mutat la Budapesta, iar la intervenția Federației Române de Tenis pe lângă Federația Internațională de Tenis, acesta a fost mutat la București, sub rezerva plății taxei de licență, având în vedere posibilitatea acumulării de puncta WTA necesare sportivelor componente ale lotului olimpic de senioare, respectiv Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, pentru participarea acestora la Jocurile olimpice de la Tokio 2020". Mai mult, Guvernul Dăncilă a alocat respectiva sumă motivând că ajută sportivele din România să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, în condițiile în care FRT a cedat două poziții de Wild Card de pe tabloul de Calificări de la turneul BRD Bucharest Open, această decizie însemnând că se pierde posibilitatea de a acorda șansa a două jucătoare din România să participe și să obțină puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Redăm postarea antrenorului de tenis Marius Vecerdea:

"Ion Țiriac împreună cu Jeno Marky în loja turneului WTA de la București! Suveica prin care 340.000 $ au plecat din fondul de rezervă al României direct în buzunarele unui apropiat al Premierului Ungariei prin intermediul lui Țiriac este dovedită acum prin documente.

Din păcate numele Simonei Halep a fost folosit fără că ea să aibă la cunoștință, în nota de fundamentare semnată de Orlando Teodorovici și Ministrul No Name al Sportului, în scopul de a obține o suma cât mai mare. După cum vedeți, în nota de fundamentare prin care ei încearcă să justifice plata din fondul de rezervă, se menționează că scopul este ca Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și alte fete, să participe la turneul de la București pentru a obține calificarea la Olimpiada de la Tokyo. Doar că aceste jucătoare nu au avut la cunoștință despre aceste demersuri și cel mai grav, nici nu au participat la acest turneu!

Până aici este doar o simplă deturnare de fonduri publice!

A urmat însă o și mai gravă acțiune: delapidarea fondului de rezervă al României!

Așa cum observați din documentele atașate, conform legii, fondul de rezervă al României este destinat pentru situații de urgentă în caz de calamități și alte nenorociri.

Din Hotărârea de Guvern semnată de Viorica și din nota de fundamentare semnată de Orlando observăm că banii ar trebui cheltuiți pentru taxa de licența a turneului pe anul 2019.

Din documentele publice de pe site-ul oficial al WTA, observăm că taxa de licență a turneului de la București este de 23.000 $, însă proprietarul și directorul Turneului, numitul Jeno Marky, cetățean străin din Ungaria și apropiat al premierului Viktor Orban, a facturat prin Asociația lui: Romai Tennisz Academya, către Federația Română de Tenis prin Președintele ei (încă nevalidat de Instanțe) Ion Țiriac suma de 1,4 milioane lei (adică 340.000 $), exact așa cum este prevăzut în HG și nota de fundamentare!

Dragi români, asta este modus operandi al acestor impostori! Așa se scurg banii românilor chiar din fondul de rezervă al României în buzunarele unor șarlatani!

Acesta este un atac la integritatea României și ar trebui tratat ca atare.

Sunt de acord să sprijinim un turneu de tenis internațional, chiar și privat, cu condiția ca scopul să fie sprijinirea sportivilor români! Însă Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat. Ok, să spunem că au participat alte sportive, ar fi bine și așa, dar atunci de ce este folosit numele Simonei și ai altor sportivi în scopul obținerii acestor fonduri?

Să credem chiar că din greșeală că au folosit numele Simonei, să acceptăm chiar și ideea că este în regulă să plătim din banii noștri taxa de licența a unui turneu privat, fie și așa, dar de 15 ori prețul oficial și real al licenței? Unde sunt restul de bani Ion Țiriac? Unde sunt restul de 317.000 $ din fondul de rezervă al României, mustăcios octogenar îmbogățit pe pământurile acestei țări?

Răspunde public dacă ai curaj".

Tabloul complet al acuzațiilor din plângerea depusă la DNA de către Napoleon Tudor Spartacus Iacov:

3) Trădare împotriva intereselor României prin subminarea economiei naționale și finanțarea ilegală din fondul de rezervă al României a unor cetățeni străini care concurează împotriva României.

4) Obținerea ilegală de fonduri chiar din fondul de rezervă prin folosirea numelor unor sportivi români de mare valoare, precum Simona Halep, fără a le aduce la cunoștință și fără ca ei să beneficieze sub nicio formă de această finanțare.

5) Deturnare de fonduri către cu totul alte scopuri decât cele menționate în HG și Nota de fundamentare a HG, prin finanțarea în fapt a unei acțiuni private conduse de un cetățean străin, prin deturnarea sumei de 340.000 $ direct din Fondul de Rezervă în conturile private dintr-o bancă cu sediul în Budapesta ale unui cetățean străin, în contravaloarea unei taxe anuale de licență care în realitate costă de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma facturată de cetățeanul străin, numitul Jeno Marky, și care dispune mai departe o mare parte din sumă, mai precis suma de 189.580 $ cu titlu de premii, către sportivi străini care concurează împotriva sportivilor români, inclusiv Simona Halep, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

6) Delapidare, prin faptul că se dovedește că suma finanțată din Fondul de Rezervă al României este folosită pentru achiziționarea unor drepturi de organizare a unui turneu de tenis privat, care în realitate costă de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma dispusă pentru această finanțare.

7) Constituirea unui grup infracțional organizat, prin implicarea mai multor funcționari publici ai statului, în scopul ascunderii adevărului și pentru a se pierde urma banilor. Astfel, suveica prin care suma de 340.000 $ a ajuns din fondul de rezervă al României în conturile unui cetățean străin apropiat de Guvernul Ungariei dintr-o banca cu sediul în Budapesta a fost realizată prin implicarea următorilor funcționari publici ai statului:

- Premierul Viorica Dăncilă dispune prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finanțarea cu 340.000 $ din fondul de rezervă al României, a unei taxe anuale de licență în vederea organizării de către FRT în colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019.

- Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici contrasemnează HG 450 din 08 iulie 2019 și semnează Nota de Fundamentare prin care arată că suma de 340.000 $ este folosită pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului și Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic și Sportiv Român și care virează către Federația Română de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.

- Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, contrasemnează prin scretarul de stat pe tineret, nu cel de la sport, Remus Munteanu, HG nr 450 și semnează Nota de fundamentare a HG pentru suplimentarea bugetului MTS din fondul de rezervă al României cu suma de 340.000 $, pe care o transmite mai departe către COSR.

- Președintele COSR Mihai Covaliu virează conform mențiunilor din Nota de fundamentare la HG 450/2019, către Federația Română de Tenis, suma de 340.000 $ ce reprezintă taxa anuală de licență pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open, deși avea la cunoștință că turneul de tenis nu putea fi organizat de COSR în mod legal, neîndeplinind condițiile de baza ale Statului COSR și al Chartei Olimpice a CIO.

- Președintele CS Dinamo aparținând M.A.I. și fostul Președinte al FRT George Cosac semnează în fals prin uzurparea funcției și uzurparea de calități oficiale, având la cunoștință de Sentința Curții de Apel București din 2 Aprilie 2019 care arată că nu are calitatea de Președinte și nici de reprezentant legal al FRT și plătește suma de 430.000 $, din care 340.000 $ provenită de la COSR, mai departe către Jeno Marky, cetățean străin din Ungaria, pentru o taxă anuală de licență despre care avea la cunoștință că valora în mod real de aproximativ 15 ori mai puțin decât suma plătită de FRT în conturile din Ungaria ale lui Jeno Marky.

- Președintele ales la o AGA a FRT din 19.06.2019. dar nevalidat de instanța CAB, numitul Ion Țiriac, uzurpează la rândul lui funcția de Președinte al FRT și calitatea oficială de reprezentant legal al FRT, semnează Convocatorul FRT și convoacă la data de 14 Noiembrie 2019 (în aceeași zi în care Ministrul Florin Cîțu anunța devalizarea bugetului statului și neregulile mari întâlnite la Ministerul Finanțelor), ba chiar conduce și prezidează AG Ordinară și, mai mult, instigă pe cei doar 20 de membri afiliați ai FRT, prezenți la AGO, să încalce legea și Statutul FRT prin aprobarea unui buget de venituri de cheltuieli al FRT pe anul 2019, deja angajat și cheltuit. Mai mult decât atât, Ion Țiriac, prin uzurparea funcției de Președinte al AGO, instigă membrii afiliați ai FRT să aprobe inclusiv cheltuirea ilegală a sumei de 340.000 $ provenită din fondul de rezervă al României și trimisă mai departe unui apropiat al lui Ion Țiriac, cetățeanul străin Jeno Marky. Ion Țiriac a fost fotografiat împreună cu Jeno Marky în loja VIP oficială a turneului BRD Bucharest Open, lojă de 8 persoane pusă la dispoziția lui Jeno Marky de către FRT sub semnătura lui George Cosac, chiar prin contractul de cesiune al dreptului de organizare al turneului, același contract care cuprinde suma de 340.000 $ din fondul de rezervă al României, același contract care cuprinde mai multe prevederi împotriva intereselor României, cum ar fi cedarea accesului a două jucătoare românce privind participarea la turneul BRD Bucharest Open a cărui licență a fost plătită de statul român, în favoarea a două jucătoare din Ungaria.

Iată plângerea penală:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.