Fabuloasei Georgeta Bumbac îi merge și mai bine sub liberali. Fina pesedistului Felix Stroe a fost promovată de șeful său, ministrul Sănătății Victor Costache. Statul român îi plătește sinecurile cu aproape 6000 de euro pe lună


Fabuloasei Georgeta Bumbac îi merge și mai bine sub liberali. Fina pesedistului Felix Stroe a fost promovată de șeful său, ministrul Sănătății Victor Costache. Statul român îi plătește sinecurile cu aproape 6000 de euro pe lună

Situația incredibilă a Georgetei Bumbac, secretar de stat în Ministerul Sănătății considerat cel mai puternic funcționar al instituției, revine în atenție, odată cu publicare de către siteul hotenews.ro, a informației că fina baronului local Felix Stroe (din gașca mafioților constănțeni Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu), membră în consiliile de administrație a TREI companii de stat (CNAIR, Aeroporturi București și Administrația Canalelor Navigabile), tocmai ce a fost desemnată de șeful său, liberalul Victor Costache, să coordoneze nu mai puțin de OPT direcții și structuri din minister.

Astfel, potrivit Ordinului de ministru semnat ieri de Victor Costache, Georgeta Bumbac va coordona, în calitate de secretar general, următoarele structuri din Ministerul Sănătății: 1. Direcția Generală Economică; 2. Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; 3. Unitatea de Politici Publice; 4. Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; 5. Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; 6. Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; 7. Unitatea de implementare și coordonare programe; 8. Divizia achiziții, patrimoniu și IT.

Hotnews a realizat și un rezumat al activății doamnei Bumbac din momentul în care a ajuns să lucreze în Ministerul Sănătății, unde are o vechime de nouă ani:

- lucrează în Ministerul Sănătății din anul 2011, ea fiind, anterior numirii ca secretar general, directorul Direcţiei generale economice din minister și este cunoscută în lumea medicală drept cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății.
- este membră în consiliile de administrație a 3 companii de stat, potrivit celei mai recente declarații de avere și interese publicate anul trecut pe site-ul Ministerului Sănătății - Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile și Compania Națională Aeroporturi București.
- în toamna anului trecut, Bumbac a fost promovată, printr-o decizie a premierului de atunci, Viorica Dăncilă, din funcția de director al Direcţiei generale economice din minister în cea de secretar general, însă în decizie se preciza că acest lucru este "cu caracter temporar". Cu alte cuvinte, Georgeta Bumbac poate fi schimbată din funcție printr-o decizie politică, nefiind vorba despre o funcție ocupată prin concurs.

- păstrată de Orban și Costache. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat, ieri, un Ordin de ministru ce prevede că Georgeta Bumbac va coordona, în mandatul său de ministru, 8 direcții și structuri din minister.
- Georgeta Bumbac "a supraviețuit" ultimelor 8 guverne în calitate de director și, mai nou, secretar general în Ministerul Sănătății: Guvernele Boc, Ungureanu, Ponta, Cioloș, Grindeanu, Tudose, Dăncilă și Orban.

Potrivit celei mai recente declarații de avere și interese, depusă de Georgeta Bumbac în anul 2019, aceasta a câștigat, în 2018, 77.965 de lei în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), 55.646 de lei ca membru al CA al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile și 53.643 de lei ca membru al CA al Companiei Naționale Aeroporturi București. La aceste sume se adaugă 120.204 lei, salariul de director în Ministerul Sănătății.
Fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe. 

Într-un interviu acordat ziarului Libertatea în noiembrie anul trecut, Georgeta Bumbac spunea că "potrivit legii, poţi fi în trei consilii de administraţie maxim. Sunt funcţionar public de 23 de ani." Georgeta Bumbac recunoștea, în același interviu, faptul că baronul PSD de Constanța Felix Stroe "este nașul copilului meu", dar se întreba și "Ce relevanță are?"

Redăm mai jos un fragment din acest interviu:

În ce relaţie sunteţi cu Felix Stroe (foto jos)?

– Este naşul copilului meu. Are vreo relevanţă treaba asta?

A avut vreo implicare…

– Nu, n-a avut, sunt în Ministerul Sănătăţii din 2011, doamnă, de pe vremea guvernului Boc.

 – În această perioadă aţi absolvit, potrivit CV-ului dumneavoastră, şi cursurile postuniversitare ale Academiei Naţionale de Informaţii şi Colegiului Naţional de Apărare?

– Da, aşa este.

Cum v-aţi organizat timpul să faceţi toate astea?

– Doamnă, ajung la 22.30-23.00 acasă. Am şi un doctorat în economie, am şi master în administraţie publică, deci nu sunt pusă cu praştia nicăieri.

– Înţelegem că aveţi competenţă în economie, totuşi ce vă califică să lucraţi în 4 domenii atât de diferite în acelaşi timp?

– Fiecare din aceste domenii are nevoie de economie.

– Şi consideraţi că puteţi aloca suficient de mult timp fiecăreia din acestea?

– Da, eu noaptea stau şi citesc tot ce înseamnă materiale pentru când se convocă Consiliul de Administraţie. Şi când merg la şedinţă, ştiu exact ce-am de făcut.

Interviul poate fi citit integral AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.