Ludovic Orban anunță o scădere drastică a numărului de ministere în cazul unei guvernări liberale și o tăiere a segmentului din aparatul birocratic "care plimbă hârtii și atât"


Ludovic Orban anunță o scădere drastică a numărului de ministere în cazul unei guvernări liberale și o tăiere a segmentului din aparatul birocratic "care plimbă hârtii și atât"

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat pe pagina oficială a partidului că în cazul în care liberalii vor ajunge la guvernare numărul de ministere va fi scăzut drastic de la 28, câte sunt acum cu PSD-ALDE la putere, la maximum 15.

Totodată, Ludovic Orban a atras atenția că se vor face restructurări în privința aparatului birocratic, iar toți cei din administrația centrală care plimbă doar hârtii și nu aduc plus-valoare societății vor suferi repercusiuni. 

"Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu 100 şi aproape 60 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate!

Noi, ca partid, trebuie să venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reformă profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale care plimbă hârtii și atât, care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale.

Nu putem să mai menţinem acest sistem administrativ ineficient", a transmis Ludovic Orban pe pagina oficială a PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.