Moise Guran sesizează Parchetul General. Vizat este ministrul Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici

  • Podul
  • Feb 18, 2019, 13:16
  • 1374

Jurnalistul Moise Guran scrie pe blogul său că ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici, se face vinovat de răspândirea unei minciuni care ar pune în pericol chiar interesele statului român, „periclitând capacitatea acestuia de a plăti pensiile din Pilonul I”.

Într-o postare pe Facebook, Guran anunță, de asemenea, că a expediat articolul în care explica și demontează minciunile lui Teodorovici către Parchetul General. sub forma unei sesizări. Din punctul de vedere al jurnalistului, ministrul Finanțelor se află în situația săvârșirii infracțiunii de "prezentare cu rea-credință de date inexacte Parlamentului" prevăzută la art. 8, al b) din Legea 115/1999 și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 12 ani.

 Moise Guran pe moise.ro: „Ministrul de Finanțe răspândește în spațiul public o minciună care, dincolo de scopul electoralist evident, pune în pericol interesele statului român, periclitând (din nou) capacitatea acestuia de a plăti pensiile din Pilonul I. Datele din acest articol se bazează pe surse deschise și pot fi probate imediat de orice autoritate a statului român, inclusiv de autoritățile din Justiție, în măsura în care acestea vor considera că faptele descrise se încadrează în articolul de lege de mai jos.

Oricine știe să citească execuția bugetului general consolidat poate vedea dintr-o ochire că mai toți banii împrumutați într-un an de statul român se duc în acoperirea găurilor de la asistență socială în sens larg, incluzând aici incapacitatea noastră de a plăti din contribuții pensiile părinților, incapacitatea de a asigura din contribuții nevoile sistemului sanitar, incapacitatea administrațiilor centrale/locale de a gestiona orfelinate, persoane cu handicap și persoane asistate. Nu mă întrebați pe mine de ce sunt pensiile contributive la un loc cu toate astea, că nu le-am pus eu. Cert este că transferul din bugetul de stat pentru asistență socială a fost în 2018 (click pe poză, pentru sursă) cam cât întregul deficit al bugetului de stat.

Mai multe amănute pe moise.ro