Nesimțirea acestor politicieni este deja atentat la sănătatea publică! Refuză în mod repetat să poarte măști în spații închise, deși în România numărul infectărilor și deceselor din cauza noului coronavirus a explodat


Nesimțirea acestor politicieni este deja atentat la sănătatea publică! Refuză în mod repetat să poarte măști în spații închise, deși în România numărul infectărilor și deceselor din cauza noului coronavirus a explodat

Deputații burtoși și înfometați din Vaslui care au făcut panaramă într-o șaormerie din Centrul Vechi al Bucureștiului când li s-a cerut să nu intre în local fără măști de protecție nu sunt cazuri izolate de politicieni care se cred imuni la orice.

Șeful pe linie de PSD al deputaților nesimțiți Adrian Solomon și Irinel Stativă, odiosul baron local Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui și al filialei locale a social-democraților, este de departe cel mai notoriu caz de ieșiri sfidătoare repetate în spațiul public, închis sau deschis, fără mască de protecție.

După ce în primăvara trecută, în plină stare de urgență, baronul PSD mersese să premieze, nepurtând mască, niște veterani de război din județ, deci una din categoriile de vârstă cele mai vulnerabile, Buzatu a fost apoi, de mai multe ori, la un pas de violență fizică, prin ședințele Consiliului Județean, pe care le prezidează dictatorial și agresiv, când i s-a cerut de către consilierii liberali să se protejeze conform legii. VEZI AICI

Ieri, Buzatu a fost imortalizat din nou de presa vasluiană, în spațiu închis, în prezența mai multor înalte fețe bisericești de la Huși, tot fără mască. De altfel, niciunul din cei surprinși în imaginea atașată acestui text nu se proteja cu mască și nu respecta distanțarea socială. În mod bizar, presa vasluiană care a relatat evenimentul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Mucenițe Chiriachi nu a remarcat (voit sau nu) că personajele imortalizate bot în bot nu se protejează corespunzător.

Deși tendința e să-i plesnim nemilos pe pesediști pentru că de 30 de ani călăresc și sărăcesc România, pentru că sunt agresivi și simt că nu trebuie să dea niciodată socoteală atunci când sunt prinși cu ocaua mică, trebuie să admitem că adesea și liberalii, în care ne-am pus ceva mai multe speranțe când au preluat guvernarea în toamna lui 2019, au o conduită publică sfidătoare și iresponsabilă când vine vorba de măsuri de protecție contra noului coronavirus.

Pe lângă celebra imagine de la ziua premierului Ludovic Orban cu mai mulți membri ai cabinetului fără măști de protecție și nedistanțați social, au și liberalii câteva figuri publice „recidiviste” care tot se fâțâie (fâlfâindu-li-se) în spații închise fără „măscuțe”. Una dintre ele este ministrul de la Mediu, controversatul Costel Alexe, bun prieten cu fostul pesedist Mihai Chirica, primarul putred de bogat al Iașului, cam din același salariu de bugetar ca și sinistrul clan PSD Goleac (de la sector 4, București, detalii AICI)

Salvatorul a trei vipere cu sute de mii de euro bani europeni (vezi AICI), mereu parfumat și ferchezuit, gătit în costume de sute de euro, liberalul cu gândire și atitudine pesedistă Alexe crede despre el probabil că este mult prea chipeș pentru a se urâți cu botnița anticoronavirus din moment ce în numai câteva zile a fost surprins fără ea, de mai multe ori, în spații închise la evenimente publice cu largă participare: 1 - la sfârșitul lunii iunie, la un restaurant din Iași, cu ocazia unei ședințe a PNL Iași, eveniment la care au participat peste 100 de persoane mai toate fără măști de protecție și fără să respecte distanțarea socială; 2 - marți, în Aula Universității Transilvania alături de primarul Brașovului George Scripcaru, și acesta din urmă tot fără mască.

SURSE FOTO: ziaruldevaslui.ro, brasovstiri.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.