O nouă provocare mizerabilă: Premierul rusofil al R. Moldova INSULTĂ România și îl atacă abject pe Siegfried Mureșan! Românofobia, veșnica problemă a administrațiilor de la Chișinău


O nouă provocare mizerabilă: Premierul rusofil al R. Moldova INSULTĂ România și îl atacă abject pe Siegfried Mureșan! Românofobia, veșnica problemă a administrațiilor de la Chișinău

Premierul rusofil, impertinent și pafarist al R. Moldova – l-am numit pe dubiosul socialist Ion Chicu, slugoi al lui Igor Dodon și instrument al gubernizării Basarabiei – are obrăznicia incalificabilă de a discredita și de a ponegri România cât și de a-l insulta ca un mârlan absolut pe europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, pe Facebook, deși acesta este un veritabil avocat al Basarabiei la Bruxelles, care face totul pentru a-i ajuta pe românii de dincolo de Prut să obțină finanțări europene, bani de care R. Moldova are nevoie ca de aer.

Iată ce postare a emanat premierul rusofil Chicu, sub o poză a europarlamentarului Siegfried Mureșan:

”Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu ‹patronajul› peste noi... Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de ‹adus mingi› buni...

Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Si medici, cam tot atîți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numarul populației este egal.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”.

Vă amintim că de-a lungul ultimelor săptămâni Dodon și Chicu s-au dedat la numeroase și nesimțite derapaje anti-românești, la porunca Kremlinului, deși România a trimis ajutoare considerabile dincolo de Prut, constând în bani, echipamente și medici.

În urma atacului imund lansat de numitul Chicu, Vlad Țurcanu – prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale – îl taxează cu duritate pe vremelnicul premier rusofil al R. Moldova, avertizând (pe Facebook) că românofobia a fost și rămâne principala dominantă a administrațiilor de la Chișinău:

”Ca să fie clar care a fost dintotdeauna în Republica Moldova criteriul de bază la numirea unor funcționari în poziții importante: românofobia.

În loc să se uite în grădina plină de buruieni pe care pretinde că o îngrijește, în care înflorește corupția și se zbat din greu o mulțime de oameni necăjiți, unde peste o mie de cadre medicale au fost infectate cu Covid 19 din cauza incompetenței sale și a ministrei sale aiurite, Ion Chicu se răsteste cu țâfnă la eurodeputatul Siegfried Muresan, care încearcă să-l ajute să obțină bani de la Uniunea Europeană. Și ponegrește o țară, România, care îl sprijină pentru a îndrepta prostiile pe care le-a făcut.

Așa-i când ajung în asemenea funcții oameni întâmplători. Nepregătiți, cum le place lor sa spună, dar despre alții.

Știm cine le insuflă această superioritate găunoasă care nu se bazează pe nimic altceva decât pe disperarea de a se face utili. E reacția unor parveniți care simt că le vine sfârșitul.

Nu le-a mai rămas mult”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.