Pandemia COVID-19 se extinde: Ucraina intră în CARANTINĂ națională până pe 3 aprilie! Ce au decis autoritățile


Pandemia COVID-19 se extinde: Ucraina intră în CARANTINĂ națională până pe 3 aprilie! Ce au decis autoritățile

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat decizia de a introduce carantina pe întreg teritoriul țării din 12 martie până în 3 aprilie.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook deputata din fracțiunea parlamentară „Solidaritatea europeană”, Victoria Siumar, citată de bucpress.eu.

„Carantina va fi introdusă de mâine până în data de 3 aprilie curent. Carantina presupune stoparea procesului de învățământ și instructiv-educativ în școli, interdicție pentru adunări în masă cu numărul de persoane peste 200 (deși Parlamentul va funcționa în mod obișnuit), vor fi sistate zborurile către o serie de țări. De asemenea va fi restricționată trecerea  frontierei la majoritatea de puncte vamale. Din 219 de puncte de trecere vamală vor funcționa doar 49. Prim-ministrul susține că aceste puncte au spații speciale pentru izolarea cetățenilor cu suspiciune de covid-19”, a specificat Victoria Siumar.

Reamintim că din data de 6 martie în toate școlile și instituțiile de învățământ superior din regiunea Cernăuți a fost introdusă carantina.

Prim-ministrul Ucrainei Denis Șmigal a confirmat că în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri a fost adoptat planul de combatere și stopare a răspândirii infecției covid-19 pe teritoriul țării, în acest sens se introduce carantină pe plan național în toate instituțiile de învățământ se interzic adunările în masă și se sistează lucrul punctelor de trecere vamală. Despre aceasta Prim-Ministrul, Denis Șmigal a anunțat în cadrul unui breefing care a avut loc după ședința Guvernului, potrivit site-lui Ukrinform.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.