Planul lui (C)Iordache de sabotare a moțiunii a reușit. Soarta Guvernului Dăncilă va fi decisă în weekend


Planul lui (C)Iordache de sabotare a moțiunii a reușit. Soarta Guvernului Dăncilă va fi decisă în weekend

CITIȚI: UPDATE Răsturnare de situație. Dăncilă, în perfuzii: s-a stabilit ziua în care se va vota moțiunea. Opoziția, victorie după victorie

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă să fie citită azi și votată sâmbătă. Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Florin Iordache. 

Decizia ca moțiunea să fie votată sâmbătă a primit 13 voturi "pentru".

Au fost dispute aprige între liberalii din conducerea Parlamentului și pesediști. Liberalii au părăsit sala pentru a nu se asigura cvorumul necesar la votarea propunerii lui Iordache. Cu toate acestea, vicepreședinta Camerei Deputaților a venit cu întăriri pentru a reface cvorumul și anume l-a adus pe deputatul minorităților, Dragoş Gabriel Zisopol.

Florin Iordache și colegii din PSD speră ca votarea moțiunii în cursul zilei de sâmbătă să reprezinte un impediment în calea succesului acesteia, iar astfel Guvernul Dăncilă să rămână la putere. 

"Dacă nu va fi cvorum sâmbătă va fi convocată o nouă ședință de BPR-uri, pentru a stabili o nouă dată. Astăzi la 15.00 va fi citită moțiunea, iar sâmbătă votul. Ziua a fost aleasă pentru că este, conform regulamentului, la trei zile de la citirea moțiunii.

Dacă există o urgență în a debarca acest Guvern, care este problema să se voteze sâmbătă.

Eu înțeleg că este o urgență să fie debarcat acest Guvern. Pentru noi este o urgență să arătăm că acel 237 nu există.

Noi vom participa la această moțiune de cenzură, dar nu vom vota. Părerea mea este că trebuie să fim prezenți, dar să nu votăm această moțiune. Vom discuta în partid și vom lua o decizie în privința votului", a declarat Florin Iordache.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.