UPDATE Dăncilă, în perfuzii: s-a stabilit ziua în care se va vota moțiunea. Opoziția, victorie după victorie


UPDATE Dăncilă, în perfuzii: s-a stabilit ziua în care se va vota moțiunea. Opoziția, victorie după victorie

UPDATE

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi citită joi, 3 octombrie, și votată joia viitoare în data de 10 octombrie. 

Marcel Ciolacu a reiterat că „matematic, PSD nu mai are majoritate”.

"Mâine (joi - n.r.) o citim și joia viitoare vom face votul, la ora 10.00. Este minimul trei zile. În cinci zile de la depunere, maximum trebuie citită și după minimum 3 zile poate fi dezbătută și votată. Toată lumea am picat de acord cu acest program. Merge la Birourile permanente reunite unde vom vota în unanimitate acest program. După trei zile înseamnă că nu puteți înainte de trei zile”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Moțiunea de cenzură nu va mai fi citită în cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, și nu va mai fi votată sâmbătă pe 5 octombrie. 

CITIȚI ȘI: Planul lui (C)Iordache de sabotare a moțiunii

Concret, Opoziția a obținut miercuri o victorie la vot în Parlament și a respins ordinea de zi votată de PSD în Birourile Permanente. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 de voturi împotrivă, 181 pentru, iar pe cale de consecință moțiunea de cenzură nu mai poate fi votată sâmbătă. Parlamentarii opoziției au scandat „Demisia!” în momentul în care s-a aflat rezultatul votului. De subliniat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament. 

Vedeți video de la 10:50:



Amintim că Florin Iordache și colegii din PSD sperau ca votarea moțiunii să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă, ceea ce ar fi reprezentat un eventual impediment în calea succesului acesteia, întrucât ar fi existat riscul ca unii parlamentari să lipsească de la vot. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.