PNL solicită demisia ministrului Apărării: "Gabriel Leș a generat confuzie și blocaj instituțional în cadrul Armatei"


PNL solicită demisia ministrului Apărării: "Gabriel Leș a generat confuzie și blocaj instituțional în cadrul Armatei"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a scris într-un mesaj pe Facebook că nu are nicio rezervă să spună că ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, trebuie să demisioneze după ce a ajuns să împingă toate deciziile privind siguranța națională (numirea șefului Statului Major, achiziția corvetelor) în procese inutile și compromițătoare pentru autoritatea sa.

Totodată, deputatul susține că Gabriel Leș a fost „manevrat” de președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a uzurpa atribuțiile prezidențiale, fapt care a generat confuzie și blocaj instituțional în cadrul Armatei.

„Așa cum am spus încă de la deschiderea de către PSD a acestui front absurd de luptă împotriva Armatei Române, generalul Ciucă rămâne în fruntea Statului Major, în conformitate cu decizia președintelui, care este autoritatea supremă în stat în probleme de apărare națională. Ministrul Apărării, domnul Leș, manevrat de Liviu Dragnea, a încercat uzurparea atribuțiilor prezidențiale, fiind însă pus la punct de justiție. Prin acest gest, ministrul Leș a generat confuzie și blocaj instituțional în cadrul Armatei, așa cum a făcut și în privința programului de modernizare a tehnicii militare, comportându-se parcă, din motive greu de înțeles, în răspăr cu interesele naționale ale României. Nu am nicio rezervă să spun că ministrul Leș trebuie să demisioneze după a ajuns să împingă toate deciziile privind siguranța națională (numirea șefului Statului Major, achiziția corvetelor) în procese inutile și compromițătoare pentru autoritatea sa”, a scris Ovidiu Raețchi.

Poziția deputatului PNL Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, vine în contextul în care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis respingerea anulării decretului semnat de președinte în cazul generalului Nicolae Ciucă. Astfel, Nicolae Ciucă rămâne șef al Statului Major.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.