PNL vrea să fenteze CCR privind pensiile speciale. Florin Roman: "Am depus un amendament prin care propunem impozitarea progesivă!"


PNL vrea să fenteze CCR privind pensiile speciale. Florin Roman: "Am depus un amendament prin care propunem impozitarea progesivă!"

Liderul deputaților PNL Florin Roman a anunțat miercuri că parlamentarii liberali au depus astăzi un amendament prin care se dorește impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%. 

Grila de impozitare: 

- 10% - pensiile speciale între 2001-4000 lei;

- 60% - pensiile speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

- 95% - pensiile speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

Totodată, Roman a precizat că polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare, nu vor fi vizați de impozitarea propusă de PNL

Mai mult, liderul deputaților PNL a explicat că a fost propusă impozitarea și nu eliminarea pensiilor speciale "pentru a nu se intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii".

Florin Roman: "❗️Parlamentarii PNL au depus azi un amendament prin care impozitam pensiile nesimțite și ducem banii în lupta anti-COVID.

❗️Amendamentul parlamentarilor PNL propune impozitarea progresiva a pensiilor speciale de la 10% pana la 95%.

❗️Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie.

❗️Economiile rezultate din impozitarea pensiilor speciale vor merge in achiziții medicale și pentru susținerea celor din prima linie a frontului cu epidemia!

❗️Propunerea vizează impozitarea cu:

❗️10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei;

❗️60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei;

❗️95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei.

❗️PNL a optat pentru varianta impozitării progresive, motivată de starea de urgență, pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii.

❗️Amendamentul poate trece intr-o săptămâna maxim de parlament, dacă exista voința politica.

❗️În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive, parlamentarii PNL au introdus:

❗️parlamentarii și funcționarii parlamentari;

❗️magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;

❗️funcționarii Curtii de conturi;

❗️Avocatul poporului; ❗️personalul navigant; ❗️personalul diplomatic.

❗️Nu intra in categoria impozitării progresive polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

❗️Legea inițiata de parlamentarii PNL, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.