Primarul pesedist Tudorache, tun de milioane de euro înainte de începerea școlii: "Tableta este puțin peste 1600 de lei ori 48 de mii. Faceți dvs. socoteala!"


Primarul pesedist Tudorache, tun de milioane de euro înainte de începerea școlii: "Tableta este puțin peste 1600 de lei ori 48 de mii. Faceți dvs. socoteala!"

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat miercuri că a cumpărat 48 de mii de tablete pentru elevii care învață în unitățile de învățământ arondate zonei pe care o administrează. Pesedistul a precizat în cadrul unei declarații de presă și suma pe care a dat-o pe fiecare tabletă și anume în jur de 1600 de lei din bani publici. Astfel, valoarea totală a sumei cheltuite de Primăria S1 pentru achiziționarea de tablete a fost de aproape 16 milioane de euro.

Reporter: Care este valoarea investiției? Mă refer aici la valoarea totală pentru tablete, măști.

Tudorache: E greu. Dacă îmi faceți o solicitare, e o valoare mare. Tableta este puțin peste 1600 de lei ori 48 de mii. Faceți dvs. socoteala. Restul, măști, dezinfectant, astea sunt consumabile care încontinuu noi trebuie să alimentăm fiecare dintre cele 78 de unități.

La o simplă căutare pe unul dintre magazinele online de electronice putem găsi o tabletă pe care se poate desfășura procesul educațional fără niciun fel de problemă la un preț de 589 de lei.

În spotul electoral al pesedistului Tudorache putem observa că tabletele vin echipate și cu o tastatură, dar cu toate acestea tot nu se justifică prețul de peste 1600 de lei.


Iată prețul unor tablete echipate și cu tastatură:

Candidata dreptei unite pentru Primăria S1, Clotilde Armand, anunța pe 26 august depunerea unei plângeri penale din pricina faptului că Dan Tudorache a cumpărat tabletele din bani publici la o sumă mult prea mare.

Armand, pe Facebook: "Vreți să știți cum arată ultimul tun din bani publici dat pe final de madat de primarul pesedist de la Sectorul 1?

Aflu că într-o publicație destul de obscură a fost publicat un anunț de Primăria Sectorului 1. Anunțul ne informează că Primăria (prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1) umează să cumpere astăzi prin negociere directă 45.000 de tablete. Acestă achiziție are o valoare de peste 16 milioane de euro.

Așa arată ultimul tun dat de PSD înainte să plece acasă. Dar eu n-am să-i las să facă asta și voi depune chiar acum o plângere la Parchet pentru această achiziție.

* Despre Curtea de Conturi n-am ce să mai spun. E dl Bădălău acolo și cu dl Busuioc... mari specialiști în achiziții publice".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.