Raluca Turcan ia în vizor Parlamentul. Guvernul evaluează angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi și alte proiecte-cheie

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri că în cazul în care Parlamentul blochează în continuare proiectele de lege care vizează alegerea primarilor în două tururi, eliminarea pensiilor speciale și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, atunci Guvernul Orban ia în calcul să apeleze din nou la procedura angajării răspunderii.

"În momentul în care începe sesiunea parlamentară avem câteva proiecte extrem de importate la care ţinem pentru a fi votate în Parlament, acelea sunt legate de alegerea primarilor în două tururi şi de revenire la modalitatea de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene, este proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. Acestea trei sunt extrem de importante. Mai avem câteva proiecte pe care le urmărim şi care ţin de măsuri punctuale pe economie sau pe partea socială. Mai există şi proiectul referitor la pensiile speciale. Dacă vom vedea că Parlamentul blochează în continuare nişte proiecte de interes public pe care foarte mulţi români le aşteaptă, este foarte posibil să mai apelăm la angajarea răspunderii, însă nu o facem ca o modalitate de a sări peste rolul Parlamentului, de a ocoli rolul Parlamentului, ci pur şi simplu ca pe o modalitate de eficienţă în decizia publică", a spus vicepremierul. 

De asemenea, Raluca Turcan a afirmat că va fi evaluată inclusiv varianta unei sesiuni extraordinare.

"Vom evalua inclusiv varianta unei sesiuni extraordinare, însă am văzut până acum că o sesiune extraordinară nu a condus la foarte multe decizii legislative pe care le-au dorit cei care au convocat sesiunea extraordinară. Evaluăm şi această variantă. Dacă nu, la începutul lunii februarie vom apăsa pe acceleraţie pe aceste proiecte pe care le-am menţionat şi dacă Parlamentul nu reacţionează aşa cum ar trebui în interes public, vom evalua varianta angajării răspunderii", a completat Raluca Turcan.