Rareș Bogdan critică aspru DNA, DIICOT, PG și restul Parchetelor: "Observ o timorare de nepermis la adresa clasei politice!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi într-o conferință de presă la Piatra Neamț că lupta anticorupție trebuie să dea rezultate pentru ca cetățenii să își recâștige încrederea în clasa politică.

Rareș Bogdan: "În mod normal în democrație hoții stau la pușcărie. În România e democrație, dar o parte din hoți nu stau la pușcărie, stau în funcții publice pentru că au fost aleși la un moment dat. Este extrem de important ca lucrurile să fie extrem de clar înţelese şi extrem de bine aşezate, ca oamenii să îşi recâştige încrederea în clasa politică şi în politicieni. În momentul în care cineva jefuieşte bugetul public şi este dovedit că a furat, a gestionat prost, a direcţionat bani către firme de casă, clientelare, locul lui nu poate fi decât la puşcărie".


Totodată, Rareș Bogdan a luat în vizor procurorii, pe care i-a invitat să iasă din vacanță și să soluționeze plângerile penale pe care le au la sertar. Mai mult, liberalul a precizat că observă o timorare de nepermis a Parchetelor la adresa politicienilor.

Rareș Bogdan: "În România, situaţia este uşor ciudată, iar în momentul acesta observ o timorare - şi o spun extrem de clar - de nepermis din partea Parchetelor la adresa clasei politice şi administrative din România. Repet ca să fie foarte clar: observ o timorare nepermisă şi îi invit pe procurori să se uite pe plângerile care sunt făcute şi pe sesizările cetăţenilor şi să iasă din vacanţă".