„România lucrului bine făcut”. În era COVID. Spitalul MApN, inaugurat cu pompă în curte la Ana Aslan, a fost băgat în reparații de o ploaie banală. Nu se mai fac internări și a început procedura de înlocuire a corturilor cu containere


„România lucrului bine făcut”. În era COVID. Spitalul MApN, inaugurat cu pompă în curte la Ana Aslan, a fost băgat în reparații de o ploaie banală. Nu se mai fac internări și a început procedura de înlocuire a corturilor cu containere

Furtuna care a lovit în urmă cu o săptămână Capitala și orașul Otopeni a afectat serios spitalul amenajat de MAPN în curtea spitalului Ana Aslan, scrie siteul Buletin de BucureștiApa a pătruns în unele corturi și a fost nevoie ca o parte din pacienții să fie mutați. Conducerea spitalului a luat decizia să înlocuiască aceste corturi cu containere mult mai rezistente la intemperii, dar și utile pentru utilizarea pe termen lung.

Toate internările în Spitalul MAPN au fost oprite și a început procedura de înlocuire a corturilor cu containere. În paralel, se face drenajul terenului. Au mai rămas în spital doar cei 15 pacienți din secția ATI, secție care funcționează în interiorul clădirii spitalului Ana Aslan. Mai multe detalii AICI

Jurnalistul Mircea Marian comentează cu ironie șfichiuitoare întreaga situație într-o postare memorabilă pe Facebook: „A venit ploaia. O ploaie puternică de vară. Și spitalul de campanie construit de M.Ap.N. în curtea clinicii Aslan s-a inundat. Pacienții cu covid-19 au fost evacuați, ca să nu stea în apă.

Eu înțeleg destul de multe, am un anumit grade de toleranță. Era un spital de corturi, construit în grabă, când lumea era speriată. Pot să trec și peste faptul că aveau tot timpul să estimeze că vor veni ploile și ar trebui să pună containere, în loc de corturi, pentru că nu suntem la Stalingrad. Ok, se pun containere acum, după ce s-au făcut de râs.

Dar nu pot să înțeleg de ce nici acum nu e deschis spitalul modular construit de cei de la Dăruiește Viața - cică nu se găsește personal și nici n-au venit ventilatoarele.

De fapt, pricep foarte bine. Statul român vrea să ne demonstreze că, pe lângă incompetență și corupție, poate să dea dovadă și de maximă reavoință și nu dă doi bani pe pacienți, când sunt interese “superioare“ în joc.”

Spitalul Militar de Campanie ROL II, din incinta Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan”, a fost inaugurat în data de 29 martie. La inaugurare au fost prezenți atât Premierul Ludovic Orban, cât și Președintele Klaus Iohannis.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.