Siegfried Mureșan face un anunț istoric: "Klaus Iohannis va primi cea mai prestigioasă distincție internațională pe care a primit-o vreodată un om politic român"


Siegfried Mureșan face un anunț istoric: "Klaus Iohannis va primi cea mai prestigioasă distincție internațională pe care a primit-o vreodată un om politic român"

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan atrage atenția asupra faptului că președintele Klaus Iohannis va primi în data de 21 mai 2020 "cea mai prestigioasă distincție internațională pe care a primit-o vreodată un om politic român, Premiul Charlemagne".

Totodată, Siegfried Mureșan prezintă o listă a laureaților Charlemagne din anii anteriori:

"-Papa Francisc, 2016

-Papa Ioan Paul al II-lea, 2004

-Antonio Guterres, secretar general al ONU, 2019

-Angela Merkel, cancelarul Germaniei, 2007

-Emmanuel Macron, președintele Franței, 2018

-Donald Tusk, prim ministrul Poloniei, 2010

-Bill Clinton, președintele SUA, 2000

-Jacques Delors, președintele Comisiei Europene, 1992

-Roman Herzog, președintele Germaniei, 1997

-Francois Mitterrand, președintele Franței, 1988

-Helmut Kohl, cancelarul Germaniei, 1988

-Vaclav Havel, președintele Cehiei, 1991

-Winston Churchill, prim ministrul Marii Britanii, 1955

-Konrad Adenauer, cancelarul Germaniei, 1954

-Herman van Rompuy, președintele Consiliului European, 2014

-Martin Schulz, președintele Parlamentului European, 2015".

"Foarte mult a contat în ochii juriului implicarea președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene și a statului de drept", mai subliniază eurodeputatul.

Redăm mesajul eurodeputatului:

"Președintele Klaus Iohannis va primi pe 21 mai 2020 cea mai prestigioasă distincție internațională pe care a primit-o vreodată un om politic român, Premiul Charlemagne.

Premiul Charlemagne (Carol cel Mare) este cel mai vechi și cel mai prestigios premiu acordat pentru contribuția la unificarea europeană. Premiul se acordă începând cu anul 1950 în orașul german Aachen.

Foarte mult a contat în ochii juriului implicarea președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene și a statului de drept.

Acordarea acestei distincții Președintelui României este un semn foarte puternic al unității Europei și al rolului central pe care țările din Europa de Est îl au astăzi în Uniunea Europeană.

Deja ca primar al Sibiului, Klaus Iohannis și-a exercitat mandatele sub semnul integrării europene. Sibiul a fost în anul 2007, sub conducerea sa, Capitala Culturală Europeană.

Prin acordarea acestei distincții președintelui Iohannis, se recunoaște rolul central avut de Klaus Iohannis în păstrarea direcției europene a României într-o perioadă în care în alte state est europene apar lideri populiști și antieuropeni.

Acest premiu acordat Președintelui României este un prilej de bucurie pentru fiecare român.

Felicitari, Klaus Iohannis!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.