Darius Vâlcov și-a dat demisia din Guvern


Darius Vâlcov și-a dat demisia din Guvern

Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă pe probleme economice, și-a dat demisia după o discuție pe care a avut-o cu premierul luni dimineață. Discuția fusese convocată de premier. Informația este confirmată de G4media, Antena 3 și RTV. 

Darius Vâlcov a fost condamnat în 2018 de ÎCCJ la opt ani de inchisoare cu executare în dosarul in care este acuzat de trafic de influență. Decizia nu este definitivă. Darius Vâlcov a comis faptele de care este acuzat în perioada in care era primar al municipiului Slatina (Olt). 

Totodată, Vâlcov este unul din vinovații pentru starea în care se află economia românească în prezent. Vâlcov este unui din făuritorii OUG 114, așa-zisa ordonață a lăcomiei, care a avut un impact negativ asupra economiei în sectorul energetic, în privința sistemului bancar și a telecomunicațiilor.

După ce a intrat Liviu Dragnea la pușcărie, mai mulți apropiați ai fostului președinte al PSD au fost executați printre care Anca Alexandrescu, Codrin Ștefănescu, Lia Olguța Vasilescu și Cătălin Rădulescu. Darius Vâlcov era și el amenințat cu mazilirea.

CITIȚI ȘI: PSD a achiziționat un penal. Noul consilier pe economie al Vioricăi s-a înscris în formațiunea social-democrată

Locul lui Vâlcov pe probleme economice a fost luat de un penal. Remus Borza, consilier onorific pe probleme de economie al premierului, a fost condamnat definitiv în 2015 la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese în 34 de cazuri.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.