Tăriceanu, mostră de prefăcătorie după ieșirea partidului 4% de la guvernare. Discurs despre “corupție”, “incompetență” și “nepotism”

Președintele partidului de 4%, Calin Popescu Tăriceanu, și-a modificat radical discursul după ce a anunțat ieșirea ALDE de la guvernare. Într-un mod caracteristic, Tăriceanu se face că nu mai știe din ce fel de guvern făcea parte, vorbind acum deschis despre “corupție”, “incompetență” și “nepotism”.

„Am discutat cu doamna Dăncilă despre o regândire a programului de guvernare, am discutat despre câteva subiecte puternice care să dea mesajul că ne preocupă chestiunile care sunt pe agenda populației și aici vă pot spune două subiecte majore, care constituie vulnerabilitățile în acest moment: corupția și incompetența, cuplată cu nepotismul”, a declarat Tăriceanu într-un interviu pentru Mediafax.

Tăriceanu, el însuși subiectul unui dosar de corupție deschis de DNA în care e acuzat că ar fi primit o mită  de 800.000 de euro, nu dovedește decât o imensă ipocrizie, de vreme ce până mai ieri parlamentarii PSD-ALDE făceau scut în jurul său pentru ca acesta să nu poată fi cercetat penal. Acum liderul partidului de 4% pare a avea o bruscă revelație, fiind capabil să înțeleagă “agenda populației”.

„72% din populație consideră că România merge într-o direcție proastă. Este o ostilitate agresivă și trebuie să iei act și să faci un pas înapoi. Cu siguranță am făcut greșeli, trebuie să ne recalibram discursul”, a mai spus Tăriceanu.

Amintim că Dăncilă a reacționat violent, miercuri, după ce Klaus Iohannis a afirmat că guvernul este „corupt”, cerându-i șefului statului să aducă dovezi în acest sens.