Tertipuri de borfaș: rusofilul Tinu ține cu dinții de fotoliul de la ANC și depune plângere penală contra deciziei premierului de a-l revoca din funcție


Tertipuri de borfaș: rusofilul Tinu ține cu dinții de fotoliul de la ANC și depune plângere penală contra deciziei premierului de a-l revoca din funcție

Pesedistul ex-PRM-ist Andrei Tinu a anunțat luni seară că nu dă curs deciziei premierului Ludovic Orban prin care a fost revocat din funcția de director al Autorității Naționale pentru Cetățenie, post cu rang de secretar de stat, și, mai mult, a precizat că va depune mâine o plângere penală pentru abuz în serviciu și nerespectarea hotărârilor judecătorești, iar apoi se va baricada în biroul său de la ANC. 

Nu este prima oară când Tinu ține cu dinții de fotoliul de la ANC. Pe 11 decembrie 2019, Ludovic Orban dispunea eliberarea lui Andrei Tinu din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Astfel, Tinu l-a dat în judecată pe Ludovic Orban, reclamând că a fost dat afară nelegal din funcţie, Curtea de Apel București, instituție cunoscută drept fieful Liei Savonea, dându-i câștig de cauză pesedistului. Concret, în data de 7 ianuarie, un judecător de la Secţia de contencios a Curţii de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei prin care premierul Ludovic Orban l-a eliberat pe Andrei Tinu din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Tinu reclama la acea vreme că, la data eliberării din funcție, se afla în concediu medical.

Astfel, Andrei Tinu a revenit la conducerea ANC cu ajutorul CAB, iar acum se revoltă din nou față de decizia din data de 30 martie a premierului, folosindu-se perfid atât de decizia judecătorului Curții de Apel București, cât și de contextul crizei COVID-19. Deși nu vrea să plece din funcția de șef al ANC, inevitabilul se va produce, întrucât postul pe care-l ocupă este unul politic și anume de secretar de stat. Tinu a fost numit în fruntea ANC în martie 2017, printr-o decizie a fostului premier Sorin Grindeanu, el fiind membru al PSD.

Andrei Tinu, pe Facebook, pe 30 martie: "Țara arde și Orban insistă ca eu să #stauacasă

În ziua în care în România se înregistrează al 47-lea deces provocat de COVID-19 și al 1.952 român este infectat cu acest virus nenorocit, prioritatea „0” a premierului Orban este înlăturarea mea de la conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie! Printr-o decizie de revocare mascată, emisă astăzi, din nou cu abuz de putere, acesta încearcă să încalce dispozițiile hotărârii judecătorești executorii prin care am fost repus în funcția de președinte al Autorității.

Nu știu care sunt „competenții” de la Guvern care cred că printr-un act administrativ se poate anula o decizie a Curții de Apel București, dar le recomand să mai pună mâna pe cursul de contencios și de penal din facultate. Mâine, după ce depun o plângere penală pentru abuz în serviciu și nerespectarea hotărârilor judecătorești, mă găsiți tot la birou. Evident, cu mănuși și mască".

Decizia premierului Ludovic Orban de a-l revoca din funcție pe Andrei Tinu a venit în urma unei sesizări formulate în 2019 de către fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, la Parchetul General cu privire la neregulile descoperite la Agenția pentru Cetățenie în urma unui raport întocmit de către Corpul de Control al Ministerului Justiției.

CITIȚI AICI MAI MULTE DETALII: Omul rușilor, dat afară din fruntea Autorității Naționale pentru Cetățenie cu sprijinul Anei Birchall: "Îmi exprim speranța că și DNA va avansa cu ancheta!"

Amintim că publicația vice preciza în data de 22 ianuarie că Andrei Tinu este anchetat de procurori pentru că a patronat o schemă de acordare ilegală a cetățeniei române pentru mii de solicitanți ruși și ucraineni. Peste 3.000 de cetățeni ruși au depus cerere pentru a primi cetățenia română la începutul anului 2019, se arată într-un raport al Corpului de Control al Ministerului de Justiție.

CITIȚI ȘI: Pesedistul Tinu, spulberat de Ana Birchall: "DNA începe să se miște!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.