Trădătorul Kelemen Hunor, optimist că dă jos Guvernul Orban: "Sunt şanse foarte bune"

Președintele UDMR Kelemen Hunor e disperat să blocheze alegerea primarilor în două tururi, întrucât formațiunea sa ar fi dezavantajată de o astfel de formulă electorală. Astfel, Hunor a declarat la RFI că "sunt şanse foarte bune să existe încă şapte-opt voturi" necesare pentru ca Guvernul Orban să pice și automat și alegerea primarilor în două tururi. Amintim că PSD și UDMR au nevoie să strângă 233 de voturi pentru moțunea de cenzură pe care o vor depune după angajarea răspunderii a Guvernuui Orban pe alegerea primarilor în două tururi. 

Kelemen Hunor: "Cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenţiei Guvernului cu mai puţin de şase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligaţi să susţină o moţiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege.

Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt şanse foarte bune să existe încă şapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi şi atunci sigur, deschidem procedura constituţională spre anticipate".

Conform unei analize Adevărul, în cazul în care se va reuși cu alegerea primarilor în două tururi, UDMR ar avea cu 20% mai puțini aleși locali. Potrivit estimărilor din PNL prezentate de eurodeputatul Rareș Bogdan, UDMR ar pierde în jur de 50 de primari din cei 212 pe care-i are în prezent. 

CITIȚI ȘI: Alegerile locale în două tururi ar decima ce a mai rămas din PSD. Care este strategia falsului revoluționar Marcel Ciolacu pentru a împiedica disoluția mafiei roșii