USR dă de pământ cu Renate Weber: Nu este independentă politic! Sesizarea CCR a venit după ieșirea ALDE de la guvernare!


USR dă de pământ cu Renate Weber: Nu este independentă politic! Sesizarea CCR a venit după ieșirea ALDE de la guvernare!

USR a reacționat miercuri, după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că a atacat la Curtea Constituţională controversata ordonanţă de urgenţă privind Codul Administrativ.

Tonul a fost dat de senatoarea USR Florina Presadă care a spus că i-a solicitat Renatei Weber încă de acum 2 luni să sesizeze CCR, dar lucrul acesta s-a întâmplat abia după divorțul ALDE de PSD.

"Acum 2 luni îi solicitam doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională pe marginea Codului Administrativ. I-am oferit atunci şi câteva argumente. Neaşteptat poate, Avocatul Poporului sesizează CCR pe marginea OUG prin care se adoptă Codul Administrativ astăzi. Acest lucru se întâmplă însă la câteva zile după 'divorţul' ALDE de PSD, doamna Weber fiind propunerea ALDE pentru funcţia ocupată acum, susţinută de PSD acum câteva luni. Am spus atunci când a primit votul Parlamentului că doamna Weber va arăta dacă e într-adevăr un avocat al Poporului în relaţie cu Codul Administrativ şi că acesta va fi primul test. Şi aşa este, acesta a fost un test", a declarat Florina Presadă.

Senatoarea a remarcat că Renate Weber reia în sesizarea CCR chestiunea urgenţei şi a delegării legislative, însă nu pomeneşte nimic despre pensiile speciale ale primarilor sau alte elemente ce ar putea fi neconstituţionale pe care le-a semnalat USR.

"CCR nu se va pronunţa, deci, decât pe cele 3 puncte din sesizarea făcută de Avocatul Poporului, care nu includ alte lucruri cu consecinţe extrem de grave asupra administraţiei publice româneşti. Aşadar, deocamdată doamna Weber e avocatul poporului în măsura în care acest lucru foloseşte ALDE - de data aceasta în lupta cu PSD", a opinat Florina Presadă.

Un alt membru, USR, Ana Ciceala, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care o acuză pe Renate Weber că nu este independentă politic, de vreme ce sesizarea ei a venit fix după ieșirea ALDE de la guvernare.

Vedem cum Avocatul Poporului nu este independent politic. Imediat după ieșirea de la guvernare a ALDE, Renate Weber anunță că atacă la CCR Codul Administrativ. Asta după ce nou am atras atenția că acesta nu trebuie să intre în vigoare și am cerut insistent ca AvP să-l atace la Curtea Constituțională încă din ziua publicării lui în Monitorul Oficial!

Codul Administrativ, în forma adoptată de Guvern prin OUG, este calea prin care Firea a încercat să-și legitimeze companiile. Companiile ilegale împotriva cărora am avut acțiuni în instanță pe care le-am câștigat și cu care mă lupt în continuare.

Sper ca Renate Weber să fi atacat Codul Administrativ invocând toate argumentele legale pe care USR i le-a transmis încă din prima zi de adoptare prin ordonanță, de către Dăncilă, a noului Cod.

Rămânem consecvenți în lupta împotriva sifonării banului public!”, a transmis Ana Ciceală.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.