Valeriu Nicolae, atacat, amenințat și trimis să se ocupe de „clanurile țigănești” după postările în care dezvăluie „bubele” și „jegul” din CV-urile unor politicieni de la PSD și PNL


Valeriu Nicolae, atacat, amenințat și trimis să se ocupe de „clanurile țigănești” după postările în care dezvăluie „bubele” și „jegul” din CV-urile unor politicieni de la PSD și PNL

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat în guvernul Cioloș și activist civic proeminent, cunoscut mai ales pentru sprijinul pe care îl acordă copiilor din Ferentari, scrie aproape zilnic, pe pagina sa de Facebook, despre câte un CV de parlamentar. Probleme mari - impostură academică, școli târzii și dubioase, studii pe genunchi, sinecuri, pile, nepotism - sunt la PSD și PNL. După cum precizează chiar dânsul, demersul său vizează, la acest moment, CV-urile deputaților, motiv pentru care a respins categoric o critică oțărâtă venită din partea lui Valeriu Turcan, soțul vicepremierei liberale din guvernul Orban, deputata Raluca Turcan, al cărei CV se numără, firește, printre cele consultate și expuse de Valeriu Nicolae.

Aberația plină de neadevăruri postată de soțul doamnei Turcan pe pagina sa de Facebook -  în care mustră cu asprime faptul că V. Nicolae nu ar expune și CV-ul fostului său șef, Dacian Cioloș, și-l trimite pe autorul dezvăluirilor să se ocupe de „clanurile țigănești”, aluzie evidentă la etnia acestuia - nu e singulară, liberalii și asociații părând de departe mai iritați de consultarea CV-urile decât cei din zona PSD unde impostura este net superioară.

Postarea lui Valeriu Turcan o găsiți AICI. Răspul acid și tranșant al lui Valeriu Nicolae poate fi consultat AICI.

Chiar și așa ieșirea agresivă a lui Turcan pare însă apă de ploaie pe lângă cele povestite chiar de Valeriu Nicolae în Libertatea, după un schimb de replici (în postări) cu controversatul Sebastian Burduja, considerat de mulți comentatori politici și protestatari de la 10 august drept o achiziție toxică pentru PNL (bine, acum în contextul traseismului scăpat de sub control, intrarea lui Burduja în PNL pare cumva acceptabilă).

VN, pentru Libertatea: „Am scris în ultima vreme vreo 30 de postări foarte dure despre CV-urile deputaților noștri. Am avut trei răspunsuri. Două din partea PNL, ambele foarte politicoase, cu scuze chiar, și unul din partea PSD, și el politicos și chiar îngrijorat. Am primit și patru telefoane anonime de amenințare, dar nimic care să fie peste limita mea de toleranță. Lucrez în Ferentari de vreo 13 ani, așa că nu mă impresionează prea multe. (...)

Reacțiile au fost șocante pentru mine. Brusc, undeva la 20 de colegi din organizația domnului Burduja, o parte dintre ei pe care îi vom regăsi, probabil, pe listele de deputați, s-au activat într-o mișcare demnă de postacii celebri ai doamnei Firea și ai domnului Dragnea. Amenințările cu datul în judecată ilare pentru tineri aparent foarte bine educați care se dau liberali fără probabil un minim de cultură politică liberală au fost începutul. Încet, încet, însă, am ajuns la altceva. Discursul cu iz legionar a devenit de-a dreptul strident mai ales că se repetă aceleași lucruri: patrioți educați, luptă, Dumnezeu, trădători, jeg. Unul dintre domnii promovați de domnul Burduja mi-a scris: ”NU SCAPI. tu nu știi de unde vii și faci pe dumnezeu… un apatrid, fără țară, fără casa și o șatră care îți e neam”. Dezvăluirile lui Valeriu Nicolae pot fi citite integral AICI.

CV-ul Ralucăi Turcan în interpretarea lui Valeriu Nicolae:

„1999 este un an miraculos în CV-ul doamnei Turcan. Termină studiile în Rusia și este masterandă la SNSPA- pe exact aceeași rețetă ca toate CV-urile imposturior tinere de la PNL deja prezentate nu e clar dacă are diploma sau nu. Tot în 1999 își ia și o diplomă în economie de la Relații Internaționale la ASE și lucrează full time la una dintre firmele care au dat cea mai mare țeapă statului român. Este angajată în cabinetul lui Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan, mare, mare liberal a fost unul dintre cei mai influenți oameni în timpul lui Ceaușescu om cu legături foarte strânse cu Dan Voiculescu. Toxic până la rădăcină. Stolojan, Voiculescu, Meleșcanu, Isărescu, Năstase, Băsescu, Geoană sunt practic același lucru. Foști comuniști influenți cu relații foarte, foarte strânse cu Securitatea care au controlat de la bun început”democrația” în România.

La fel ca Elena Udrea, creația domnului Băsescu, doamna Turcanu este un fel de Firea/Voiculescu a domului Stolojan. Tot, dar tot ceea ce a făcut profesional doamna Turcanu este legat de domnul Stolojan, un cunoscut admirator al fetelor tinere. După anul de grație 1999, CV-ul doamnei Turcan este doar o înșiruire de sinecuri și mandate în Parlament, La 24 de ani devine(fără a face nimic care ar putea să justifice asta) expert parlamentar și predă la universitatea din Sibiu. Desigur faptul că Stolojan era lider politic și preda la aceeași universitate în Sibiu este doar o coincidență căci doamna Turcan este un mic geniu. La 28 de ani este aleasă deputată de Sibiu, locul României magice căci nu este nimic normal în cariera Ralucăi Turcan. Din 2004 produce doar gargară ieftină în Parlament. Într-o bună tradiție a imposturii este și absolventă a Colegiului lui Oprea. Cumplit de artificială, pupincuristă dibace – remarcabile rămân odele către Elena Udrea, Băsescu, Iohannis și Orban - doamna Turcanu, cu practic zero experiență profesională în sectorul privat și cu zero realizări profesionale înainte de politică este cea mai importantă femeie a PNL-ului. România normală cum ar zice domnul Președinte. Share că merită”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.