VIDEO. Acesta este VILOIUL netrecut în declarația de avere în care vrea Sorina Pintea să-și petreacă arestul preventiv. Cum de își permite un bugetar o asemenea proprietate cu piscină și curte cât un parc?


VIDEO. Acesta este VILOIUL netrecut în declarația de avere în care vrea Sorina Pintea să-și petreacă arestul preventiv. Cum de își permite un bugetar o asemenea proprietate cu piscină și curte cât un parc?

Pe când era încă în fruntea Sănătății care i-a băgat bani frumoși, dar nemunciți în buzunare, Sorina Pintea a invitat presa obedientă la una din proprietățile sale, netrecute în declarația de avere (și așa consistentă pentru un lucrător la stat), pentru a arăta poporului care se tratează în spitale cu gândaci și pisici pe tavan, dacă scapă viu după ce așteaptă 16 ore la camera de gardă, cum petrece sfintele sărbători pascale, un demnitar PSD, putred de bogat. Vezi VIDEO mai jos!

Chiar dacă a cerut să nu-i fie filmate în toată splendoarea lor grădina în care joacă fericite două fetițe din familia pesedistei prinse cu mita-n birou și căsoiul în care Pintea a făcut, câteva minute, pe bucătăreasa, proprietatea pare una de oameni foarte bogați dacă ar fi să o evaluăm după gardul interminabil care se zărește undeva pe fundal, bucătăria spațioasă, curtea cu nenumărate șezlonguri și locuri de servit masa. Este și firesc ca Sorina Pintea să dorească să petreacă arestul la acest domiciliu fabulos care te-ar putea învia din morți, nu doar vindeca de orice boală.

Proprietatea nu apare în declarația de avere a fostului ministru unde ca proprietăți sunt trecute doar un apartament micuț din Baia Mare și câteva terenuri intravilane deținute împreună cu partenerul său de viață Ovidiu Goga.

Declarațiile de avere din 2018 și 2019 pot fi consultate AICI și AICI

Potrivit g4media, în cea mai recentă declarație de avere, redactată la 3 decembrie 2019 și publicată pe site-ul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde Sorina Pintea a revenit în calitate de manager al instituției medicale, pesedista menționează terenuri intravilane în suprafață de aproape un hectar, un apartament, dar și datorii de 150.000 de euro.

Sorina Pintea și Ovidiu Goga au cumpărat, în 2015, două terenuri intravilane în comuna Desești (Maramureș) cu suprafețe de 467 mp, respectiv 419 mp. Fostul ministru mai deține, împreună cu Vasile Pintea, un teren de 8200 mp în comuna maramureșeană Băița, și un apartament de 48 mp în Baia Mare.

Pintea are o Dacie 1300 fabricată în 1993 și un autoturism Mitsubishi Pajero din 2002, nu are bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depășească 5000 de euro, nici împrumuturi către terți.

La capitolul venituri, Sorina Pintea a menționat, în decembrie 2019, că a primit o donație de 63.000 de euro de la mama sa și că a încasat 12.000 de euro în urma botezului fiicei sale de aproape trei ani. Pintea a încasat aproape 130.000 de lei anual din indemnizația de ministru al Sănătății, iar soțul său 17.268 lei din servicii de consiliere juridică acordată pentru SC Sov Consulting SRL.

SURSE FOTO: Sorina Pintea/Facebook; captura video Antena3 youtube

CITEȘTE ȘI: FOTO. Dimensiunea șpăgii. Sorina Pintea și-a comandat magistrală privată de gaze pentru VILOIUL de sute de metri pătrați, nedeclarat, din Băița-Maramureș. IMOBILUL uriaș este construit pe un teren de aproape un hectar, are piscină și un deal

CITEȘTE ȘI: Meniul de arest al Sorinei Pintea. Obișnuită vită Kobe, jumări de Mangalița, Moet și caviar, pesedista hoață nu a putut să ronțăie posmagi mucegăiți și șnițel sleit

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Olguţa Vasilescu candidează la Primăria Craiovei, funcție care i-a adus în trecut un dosar la DNA. Ce spune denunțătorul pesedistei că ar fi comis aceasta în mandatul anterior



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.