VIDEO Acordul Politic Național inițiat de Iohannis a fost semnat de patru partide din Opoziție


VIDEO Acordul Politic Național inițiat de Iohannis a fost semnat de patru partide din Opoziție

Semnarea publică a Acordului Politic Național, inițiat de președintele României, Klaus Iohannis, a avut loc la Palatul Cotroceni, pact ce presupune consolidarea parcursului european al României.

La invitația Președintelui a răspuns afirmativ PNL, USR, Pro România și PMP. Liderii acestor partide din Opoziție au semnat acordul. De la întrunire a lipsit partidul PLUS, dat fiind faptul că încă nu este încă partid parlamentar, însă Dacian Cioloș a anunțat că susține pactul. 

De asemnea, liderul UDMR și-a anunțat susținerea, dar va semna săptămâna viitoare, deoarece nu este în țară. 

În legătură cu PSD, Klaus Iohannis a anunțat că partidul social-democraților nu s-a schimbat și, mai mult, „PSD a facut mult rau Romaniei. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a romanilor impotriva infatuarii pesediste, dar este doar priul pas dintr-o serie mai lunga. Urmeaza inca 3 ocazii valoroase pentru romani de a da lectii PSD-ului, pentru ca PSD-ul nu a inteles, a simulat. Urmeaza alegerile prezidentiale, locale si parlamentare. Romanii vor sti cum sa voteze”, a spus președintele României.

Redăm declarația președintelui României.

6,5 milioane de români au răspuns cu DA la referendum. La alegerile parlamentare formațiunile proeuropene au primit voturi multe și au avut rezultate bune, foarte bune, iar formațiunile care au încercat să demonizeze UE, au atacat independența justiției, au construit o guvernare lamentabilă - PSD și ALDE - au fost drastic sancționați de electorat. Și pe bună dreptate.

A două zi după referendum, aparent, lucrurile păreau că s-au schimbat. Trebuie să recunoaștem că spațiul politic s-a schimbat și acest fapt se datorează votului românilor.

Dar acest referendum trebuie implementat și am analizat cu mare atenție ce au votat românii. Românii au votat pentru România europeană, contra acelui atac nemernic pesedist asupra justiției, contra unei guvernări lamentabile și atunci, după consultările cu partidele parlamentare, am formulat concluziile într-un document pe care l-am propus spre semnare partidelor parlamentare.

Iată că astăzi ne aflăm aici. AU răspuns direct, clar, deschis, da, semnăm: PNL, USR, Pro România și PMP. Președinții acestor partide sunt prezenți astăzi pentru a semna acest pact.

Nu a anunțat, cel puțin pe mine nu m-a anunțat că este interesat PSD-ul care aparent, din 27 mai, se schimbase Dar nu este așa. PSD-ul nu se schimbă, a pierdut primul rând de alegeri dintr-un set mai larg. Dar a rămas doar cu aparență schimbării.

PSD a făcut mult rău României. Aceste alegeri au reprezentat o victorie a românilor împotriva infatuării pesediste, dar este doar primul pas dintr-o serie mai lungă. Urmează încă 3 ocazii valoroase pentru români de a da lecții PSD-ului, pentru că PSD-ul nu a înțeles, a simulat. Urmează alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Românii vor ști cum să voteze.

Să nu uităm. Iarăși și-au bătut joc de românii din diaspora. Trebuie abandonat acest discurs împotriva diasporei, să revenim la o normalitate românească, europeană, democratică, bazată pe respectarea valorilor europene, statului de drept.

Pentru a face modificări este clar de nevoie de un alt Parlament. Și dacă acum 2 ani și jumătate lucrurile au ajuns unde au ajuns pentru că nu prea era alternativă, iată că acum se construiește o alternativă, lucrăm la ea.

Românii pot avea încredere și pentru asta trebuie să meargă la vot iar politicienii să dovedească că au căpătat mai multă înțelepciune decât am avut cu toții înainte de aceste alegeri.

Sunt foarte bucuros că astăzi semnăm noi 5 acest acord Național. Nu e un pas prin care vrem să excludem pe alții. Lista semnatarilor rămâne deschisă. E posibil că pe parcurs și alții să revină la gânduri mai bune. Vreau să păstrăm poartă deschisă tuturor politicienilor care vor să construiască o Românie mai bună”, a declarat Klaus Iohannis.

Urmăriți semnarea Acordului Politic Național.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.