VIDEO Violeta Alexandru și Nicușor Dan, în război total cu Firea: "Vom scoate Capitala din starea de mizerie în care a adus-o primarul PSD"


VIDEO Violeta Alexandru și Nicușor Dan, în război total cu Firea: "Vom scoate Capitala din starea de mizerie în care a adus-o primarul PSD"

Președinta PNL, Violeta Alexandru, și candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, au susținut joi o conferință de presă.

Violeta Alexandru a precizat că PNL București a decis în unanimitate susținerea lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei, iar decizia luată va fi înaintată conducerii centrale a partidului pentru a fi aprobată în cadrul unui BEx ce se va desfășura mâine. Mai mult, președinta liberalilor pe București a zis că în urma evaluărilor din sondaje, Nicușor Dan este soluția câștigătoare pentru ca primărița PSD, Gabriela Firea, să poată fi învinsă. Totodată, Violeta Alexandru a anunțat, că săptămânile acestea, PNL și Nicușor Dan vor pregăti programul pentru București. 

De asemenea, Nicușor Dan s-a declarat optimist că finalmente va fi susținut și de partidul lui Cioloș, PLUS, în bătălia cu PSD: 

Violeta Alexandru: "Tocmai s-a încheiat ședința Biroului Politic pe București la nivelul PNL și decizia luată în unanimitate a fost aceea de a susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. În temeiul acestei decizii, mâine, în cadrul BEx al PNL voi propune conducerii partidului să aprobe această propunere privind susținerea de la vârful partidului pentru candidatura domnului Nicușor Dan. Trebuie să vă spun că tocmai am încheiat zilele acestea cercetările sociologice făcute la nivelul sectoarelor și la nivelul Bucureștiului. Văzând șansele colegilor mei din PNL am avut o discuție internă legată de opțiunile pe care le avem. Am convingerea că o parte dintre cei pe care i-am analizat în aceste sondaje că ar fi candidați foarte buni. Cu toate acestea, avem datoria să maximizăm șansele pe care le avem pentru obținerea unui scor bun la nivelul Capitalei. Astfel, decizia a fost de a susține candidatura lui Nicușor Dan pentru că oferă garanția că vom avea rezultatul dorit la Primăria Municipiului București, adică înfrângerea Gabrielei Firea, respectiv coagularea unei echipe profesioniste la nivelul Capitalei care să scoată Bucureștiul din falimentul în care se află și care să aducă dezvoltarea și gradul de civilizație la care bucureștenii au tot dreptul să aspire. Prin urmare, echipa de campanie, alături de domnul Nicușor Dan, vom pregăti acțiunile noastre pentru a ajunge la câți mai mulți bucureșteni. Vom armoniza punctele de vedere ale lui Nicușor Dan și cele ale PNL într-un program politic care să răspundă urgențelor și nevoilor de dezvoltare ale Bucureștiului. Îi mulțumesc domnului Nicușor Dan pentru modul în care s-a integrat deja în echipă. Vom face din București un oraș civilizat, vom scoate Capitala din starea de mizerie în care a adus-o Firea și vom dezvolta proiecte care să aducă civilizația și bunăstarea pentru toți bucureștenii". 

Nicușor Dan: "Am avut o discuție aplicată pe problemele Bucureștiului. După cum știți, suntem la capătul unei guvernări la nivel local catastrofale, suntem practic în incapacitate de plată, vorbesc de PMB, am avut cartiere întregi care nu au avut căldură, traficul este din an în an mai aglomerat, poluarea este la cote alarmante. Pentru fiecare dintre aceste probleme trebuie să ne armonizăm soluțiile. O să avem o astfel de discuție în săptămânile care urmează. Vreau să subliniez preocuparea pentru mediul de afaceri pentru că Bucureștiul este un oraș care trebuie să se dezvolte. Trebuie să avem grijă ca administrația Capitalei să aibă o interacțiune simplă cu oamenii de afaceri". 

Jurnalist: "Ce cotă are domnul Nicușor Dan în sondajul despre care ați zis?". 

Violeta Alexandru: "Certitudinea pe care o avem e că Nicușor Dan e soluția câștigătoare. (...) Nicușor Dan e cel mai bine plasat pentru a o învinge pe Gabriela Firea și PSD. Toți liderii care au fost măsurați în sondaj vor fi alături de Nicușor Dan și proiectul pe care-l propunem acum. (...) Începem chiar din această seară pregătirile pentru campania electorală". 

Jurnalist: "Sunteți dispus să mergeți doar susținut de PNL și USR? Există anumite rezerve din partea celor de la PLUS".

Nicușor Dan: "Eu sunt foarte optimist că vom ajunge să avem o candidatură din partea forțelor de opoziție. Asta așteaptă bucureștenii. (...) La sondajul pe care l-am făcut la începutul lui ianuarie, 61% dintre bucureșteni care votează cu partidele opoziției au zis că vor un candidat comun din partea opoziției. Atunci eu cred că acesta este drumul pe care trebuie să mergem. (...) Am avut o discuție cu Vlad Voiculescu la ora 15, așa cum a fost programată". 

Jurnalist: "Și credeți că cei de la PLUS îl vor retrage pe Vlad Voiculescu din această cursă?".

Nicușor Dan: "E singurul lucru pe care vi-l dau din această discuție care a durat o oră astăzi. E o chestiune care nu ține de Vlad Voiculescu, ci de PLUS". 

Vedeți video în cele ce urmează:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.