Viorica Dăncilă, OUG pentru amnistie fiscală. Sute de mii de români vor fi scutiți de datorii

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat la începutul ședinței de guvern adoptarea unei ordonanțe de urgență (OUG), cu privire la amnistia fiscală pentru persoanele cu venituri modeste.

În urma aplăcării măsurilor pentru persoanele fizice, aproximativ 600.000 de români vor fi scutiți de datoriile pentru asigurările de sănătate, din perioada 2015-2017.

Prin acest proiect acordăm persoanelor care au obţinut în perioada 2015-2017 lunare venituri lunare sub nivelul salariului minim brut pe ţară sau venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime pe economie să nu plătească decât opţional asigurări sociale de sănătate

Practic extindem facilitatea aplicată din 1 ianuarie 2018 şi prevăzută în codul fiscal, anulând obligativatea de plata a contribuţiei de asigurări de sănătate. Astfel, vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români pentru că Guvernul este preocupat ca orice obligaţie fiscală a contribuabilului să fie proporţională cu veniturile obţinute", a declarat Viorica Dăncilă.