Florea preia registrul propagandistic al Antenei 3: Nicușor Dan a provocat scandalul! Candidatul anti-PSD pentru Primăria Capitalei a depus o plângere penală contra edilului pesedist al S5


Florea preia registrul propagandistic al Antenei 3: Nicușor Dan a provocat scandalul! Candidatul anti-PSD pentru Primăria Capitalei a depus o plângere penală contra edilului pesedist al S5

Candidatul anti-PSD pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a depus, luni, o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a șefului Poliției Locale a S5 și a șefului companiei de salubritate. Motivul: bruiajul pus la cale de PSD pe perioada conferinței de presă pe care a susținut-o Nicușor Dan în urmă cu câteva zile la intersecția străzilor Progresul cu Constantin Istrati.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Pe Daniel Florea îl paște pușcăria. Infracțiunea comisă de primarul pesedist atunci când l-a bruiat pe Nicușor Dan

"Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, aşa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic", a subliniat Nicușor Dan. 

Nicușor Dan: "La acţiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai Serviciului Public de Salubritate pentru a împiedica desfăşurarea unei conferinţe de presă. A venit Poliţia Naţională – după cum ştiţi, nu vrem să rămână doar la tulburarea liniştii publice şi la sancţionarea unor şoferi care au claxonat. Vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfăşurarea acestei activităţi. Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, aşa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic".

Replica primarului pesedist al S5 a venit după scurt timp în direct la Antena 3. Preluând registrul propagandistic al Antenei 3 din urmă cu câteva zile, Daniel Florea a spus că Nicușor Dan a fost de vină pentru scandalul produs, întrucât nu i-a lăsat pe angajații de la salubrizare să curețe zona, motiv pentru care aceștia au claxonat.

Daniel Florea: "Bun, plângere penală! Am înțeles. Dacă n-are treabă, n-are meserie, să facă plângeri penale. Acei oameni desfășurau acolo o acțiune de salubrizare. Domnul Nicușor Dan i-a provocat, mergând acolo, în timp ce oamenii își făceau treaba".

Amintim că antenistul Radu Tudor i-a cerut socoteală într-o emisiune lui Nicușor Dan privind motivele pentru care organizează conferințele de presă în aer liber, în diverse zone din București, în loc să le organizeze la sediul de partid, întrucât angajaților Antena 3 le este foarte dificil să transmită în direct "dintr-un loc unde este foarte multă gălăgie". (mai multe detalii AICI) Astfel, Daniel Florea, într-un mod mai direct, și Radu Tudor, mai pe șleau, au găsit de cuviință să dea vina pe Nicușor Dan pentru faptul că angajații Primăriei S5 au făcut gălăgie pe parcursul conferinței de presă. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.