Monstruoasa coaliție a pensionarilor speciali împotriva românilor: nu-i vom lăsa să ne batjocorească și să ne înfrângă!


Monstruoasa coaliție a pensionarilor speciali împotriva românilor: nu-i vom lăsa să ne batjocorească și să ne înfrângă!

Cumplită sfidarea pensionarilor speciali care, de câteva luni încoace, zdrobesc orice tentativă de a li se tăia din venituri. Cum apare un proiect care atacă pensiile speciale, cum se mobilizează toți: magistrații intră în grevă, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și doamna Weber, Avocatul Poporului (ce glumă lugubră), fac plângere la Curtea lui Dorneanu, iar pensionarii speciali de la CCR decid – ce surpriză! – că este neconstituțional să te atingi de bănișorii aparatului de represiune și a nomenklaturii.

România nu se poate numi o democrație, în aceste condiții. O mână de magistrați numiți politic (majoritatea fideli PSD), securiștii și milițienii, de tip vechi sau nou, și nomenklatura din Parlament își bat joc de 20 de milioane de români. Un pensionar special ajunge să primească 70.000 de lei pe lună, în timp ce un milion de români – dintre care mulți sunt foști CAP-iști, cărora comuniștii le-au luat pământul și i-a forțat să lucreze pe mai nimic – trăiesc din pensia minimă de 704 lei pe lună, plus alte ajutoare sociale. Peste zece miliarde de lei consumă anual aceste pensii. Mereu se găsește un pretext să ni se explice că pensiile speciale sunt justificate. Spunea generalul Ciucă, omul președintelui Iohannis în guvernul Orban și ministru al Apărării, că militarii au avut pensii de serviciu încă de pe vremea lui Alexandru Cuza. Ce nu spune domnul general este că, în acest moment, între “militarii“ care primesc aceste pensii se află securiști și milițieni care au terorizat poporul român. Este (și) problema domniei sale, în calitate de membru al unui guvern care susține că reprezintă istoricul partid liberal, să găsească o soluție și să se facă dreptate.

Înainte de a intra la pușcărie, Liviu Dragnea a strecurat pe câțiva dintre cei mai toxici lachei pe care-i avea la îndemână în structuri cheie ale statului român: CCR, Înalta Curte de Casație și Justiție (cu ajutorul doamnei judecător Savonea, fosta șefă a CSM) sau Curtea de Conturi. Avocat al Poporului a ajuns, cu ajutorul PSD și ALDE, o propagandistă a lui Putin. Aceste personaje vor bloca România. Deja se vede că nici o reformă nu trece de ei. Practic, vorbim de câteva mii de inși care în captiv un întreg popor și-i refuză dreptul la democrație, libertate și dezvoltare economică.

Ce-i de făcut? Nu ne vom preda, nu vom abandona lupta. Încă mai sper că haita pensionarilor speciali înțelege riscurile pe care le poate genera înfruntarea obraznică cu 20 de milioane de oameni, sfidarea lor. Dacă nu le înțelege, cumva îi va face poporul român să înțeleagă. Au trecut doar 30 de ani de când erau alții, tot așa de puțini și tot așa de obraznici, care credeau că se pot pune cu o țară întreagă. S-au înșelat amarnic.

 #FurciSiTopoare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.