DOCUMENTE: Ciudata componență a Grupului de Comunicare Strategică. Ctitorul GCS este dubiosul Raed Arafat! Coșbuc, Manciu și comisarii


DOCUMENTE: Ciudata componență a Grupului de Comunicare Strategică. Ctitorul GCS este dubiosul Raed Arafat! Coșbuc, Manciu și comisarii

Freedom Alternative dezvăluie componența nominală a Grupului de Comunicare Strategică (GCS) și confirmă o supoziție mai veche: această structură opacă și cu mari carențe de comunicare a fost constituită personal de controversatul Raed Arafat.

Vă prezentăm o serie de pasaje din articolul semnat de Lucian Vâlsan:

”În urmă cu o lună și jumătate întrebam apăsat care este componența nominală a Grupului de Comunicare Strategică (…)

Pentru început aflăm că Grupul de Comunicare Strategică nu este format la 24 februarie 2020, prin Hotărârea nr. 2/2020 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) așa cum a fost comunicat de către Statul Român oricui a întrebat în ultimele 3 luni.

De fapt, GCS este creat prin dispoziție în baza Hotărârii 2/2020 pe data de 3 martie.

De aici se desprind trei concluzii:

1. Statul a mințit acum două luni când a comunicat că fondarea GCS s-a întâmplat pe 24 februarie. S-au ținut de data asta atât în răspunsul către parlamentarul Dîrzu cât și în răspunsurile MAI către presă.

2. Informația publicată de noi acum 6 săptămâni prin care afirmam că GCS e constituit prin ordin personal al lui Raed Arafat se confirmă.

3. Indiferent că a fost 24 februarie sau 3 martie – strategia panicardă a GCS era pregătită când Klaus Iohannis încă ne spunea că virusul Wuhan e o simplă răceală (afirmație repetată și de Raed Arafat în luna mai).

 Componența nominală

Grupul de Comunicare Strategică are oficial doi oameni: Andi Manciu, consilier de Stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru al României și Sorina Coșbuc, consilier al ministrului Vela și fost reporter la Realitatea TV. Doamna Coșbuc a ajuns în cercurile înalte ale PNL odată cu Rareș Bogdan. Pe vremuri doamna Coșbuc era producător/realizator al emisiunii lui Rareș Bogdan (...) în prezent prim-vicepreședinte al PNL.

Acestor doi oameni li se adaugă doi comisari a căror calitate în Grup nu este clară, dar a căror prezență nu a fost dezmințită nici de PNL și nici de GCS. Aceștia sunt comisarul Drăgoi Iulian, fost ziarist (din Teleorman) și comisarul Cuțurescu Adrian, fost jandarm.

Acești oameni au decis închiderea unor website-uri pe motiv de ”fake news” (asta deși însuși Statul Român a publicat zeci de știri false).

Componența GCS s-a „scurs” mai degrabă întâmplător – mulțumită unei gafe făcută de coordonatorul Andi Manciu precum și de operatorul politic al PNL care administrează pagina oficială a Partidului. Cu ocazia asta s-a aflat ceea ce orice om rezonabil suspecta oricum: în speță că nimic nu se „comunică strategic” fără acceptul PNL. Sau, altfel spus, comunicarea GCS n-are decât conjunctural o treabă cu datele reale, prioritatea fiind coordonarea narativă cu Partidul Național Liberal. (…)

Din Göteborg, cu dragoste”.

Mai multe detalii aici - Freedom Alternative

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.