Șeful USR-ist Dan Barna face totul pentru ca Nicușor Dan să NU câștige Primăria Capitalei. MOTIVELE


Șeful USR-ist Dan Barna face totul pentru ca Nicușor Dan să NU câștige Primăria Capitalei. MOTIVELE

Consultantul politic George Rîpă explică punctual, pe Facebook, faptul că Dan Barna (care se ține cu dinții de jilțul de șef al USR, în pofida managementului defectuos și al rezultatelor electorale sub orice așteptări) face tot ce poate pentru a dinamita candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Cel mai probabil, după ce i-a luat partidul, Barna e înspăimântat de posibilitatea ca, odată instalat la Primăria Capitalei, Nicușor Dan să revină și la conducerea USR.

Podul.ro vă prezintă comentariile lui George Rîpă:

”Dan #Barna pare că face tot posibilul pentru ca Nicușor să nu câștige primăria capitalei. Probabil că se teme că un ND Primar General s-ar putea înscrie în partid și câștiga alegerile la congres.

Barna a făcut tot posibilul ca ND să nu fie sprijinit de toate partidele care nu au electorat comun cu PSD.

Să o luăm pe etape.

1. A făcut tot posibilul ca ND să nu fie candidatul USR-PLUS. A cedat abia în momentul în care Orban i-a dat șah-mat și a anunțat susținerea PNL pentru ND. Până în ultima clipă, Barna vorbea de susținerea lui Voiculescu de la PLUS.

2. Pentru a bloca o eventuală alianță la București a pus PNL-ului condiții aproape de neacceptat.
- A cerut sectoarele 1 și 2 - cele unde forțele anti-PSD au cele mai mari șanse să câștige
- A spus că nu face alianță dacă Dan Cristian Popescu e candidatul PNL la sectorul 2 - DCP nu are nicio problemă penală, nu e condamnat, nu e trimis în judecată, nu e nici măcar martor în vreun dosar. DCP era singurul candidat PNL care ar fi câștiga sectorul fără sprijinul altui partid.

Cu toate astea, PNL și Orban au cedat la toate cerințele USR.

3. După ce a văzut că PNL cedează, Barna a inventat problema PMP. Nu vrea alianță cu ei la București.
Barna știe foarte bine că dacă PMP nu va fi inclus în alianța anti-PSD de la București, vor fi obligați să vină cu candidați proprii. E absurd să ceri unui partid care vrea să facă pragul de 5% la parlamentare peste doar 4 luni să nu-și pună candidați la locale. Mai ales după ce i-ai jignit public.

Ce înseamnă un candidat PMP la locale? Înseamnă un candidat care ia voturi din electoratul anti-PSD care altfel ar fi votat în mare parte cu ND. Dacă e Tomac, poate lua 5%. Dacă e Turcescu, poate lua 8%. Dacă însă e Băsescu, poate lua 15%.

Barna a demonstrat deja că e răzbunător și că conduce partidul în funcție de simpatiile și jocurile personale. Totul a fost vizibil în momentul în care s-a opus ca Ciceală, care nu e din gruparea lui, să candideze la sectorul 3, acolo unde ar fi pierdut categoric în fața lui Negoiță. Dar nici atât nu l-a dus capul, să o lase să piardă pe femeia aia care îl contestă în partid”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.