VIDEO Mărieș: "Stoica știa că nu poate clasa Dosarul 10 august, dar a vrut să facă rău PNL! PSD i-a zis că vrea să-l avanseze!". Importanța votului la parlamentare INTERVIU EXCLUSIV


VIDEO Mărieș: "Stoica știa că nu poate clasa Dosarul 10 august, dar a vrut să facă rău PNL! PSD i-a zis că vrea să-l avanseze!". Importanța votului la parlamentare INTERVIU EXCLUSIV

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, a precizat într-un interviu pentru Podul.ro că dispune de informații conform cărora procurorul Doru Stoica, cel care a încercat ciopârțirea dosarului 10 august prin clasarea acestuia, a fost contactat de către PSD pentru a i se promite că în cazul în care nu se pensionează, atunci va fi răsplătit cu o promovare, răsplata depinzând de o victorie a PSD în urma alegerilor parlamentare și o accedere la guvernare. Totodată, Mărieș a atras atenția că soarta dosarului 10 august depinde de rezultatul alegerilor parlamentare, o victorie a PSD reprezentând îngroparea adevărului juridic privind represiunea jandarmilor asupra manifestanților pașnici. Mai mult, Mărieș a subliniat că Doru Stoica știa că ordonanța de clasare a dosarului 10 august nu va sta în picioare și va fi infirmată de către Hosu, dar scopul său a fost cel de a lovi electoral PNL.

Vedeți video:



Reporter Podul.ro: A avut și un rol politic și electoral Doru Stoica în ecuația clasării dosarului 10 august?

Doru Mărieș: Categoric. El a fost omul lui Bănilă și Bănilă omul lui Dragnea, punct. De fapt, Bănilă a manevrat toată chestiunea, iar Doru Stoica a dus-o în buza lui 10 august 2020 ca să dea o soluție care a enervat lumea, iar toată lumea s-a năpustit asupra PNL, asupra lui Cătălin Predoiu, asupra președintelui, premierului. Părerea mea, pe care pot să o exprim având în vedere experiența pe care o am cu parchetele de 30 de ani, este că au dat clasarea dosarului 10 august cu un scop electoral. Lumea a fost bulversată, iar eu am rugat avocații Asociației 21 Decembrie să facă plângere împotriva clasării, s-au depus 2 din cele 5 plângeri soluționate de doamna Hosu, care au fost admise în totalitate, nu are importanță care sunt numele dintre cele 5. Important este că s-a făcut această lucrare repede. (...) Eu sunt convins că Stoica a știut că nu va sta în picioare decizia pe care o dă, dar a vrut să facă rău PNL. (...) Am auzit acum că Doru Stoica a depus cererea de pensionare, dar i s-a zis să mai stea puțin pentru a fi avansat. Eu sper că nu se întoarce PSD la putere pentru a-l avansa pe Stoica.

Reporter Podul.ro: Chiar dacă în teorie justiția nu ar trebui să depindă de factorul politic, cât de importante sunt alegerile parlamentare de anul acesta pentru soluționarea dosarului 10 august?

Doru Mărieș: Foarte importante. Sper să nu mai avem o majoritate de peste 50%, 46% un partid, iar cu un alt partid să se facă o majoritate prin care să fie călărită o țară întreagă. Sper să fie o coaliție lejeră, un 30% cu 12%, cu 18%, cu 7%, cu 5%, în niciun caz PSD.

Reporter Podul.ro: Cu PSD la putere ar fi îngropat definitiv dosarul 10 august?

Doru Mărieș: Da. Scenariul este extrem de prost. Astăzi conduce Cătălin Pițu Secția Parchetelor Militare, care a închis Dosarul Revoluției, pe care l-a redeschis Bogdan Licu anul trecut. Pițu a făcut praf dosarul Revoluției, închizându-l împotriva deciziilor CEDO care nu-i permit acest lucru. Ordonanța de clasare a Dosarului Revoluției a fost infirmată anul trecut de Bogdan Licu, procuror general interimar la acea vreme, s-a mers la Curtea Supremă și infirmarea clasării Dosarului Revoluției a fost confirmată. Ei, la Pițu va ajunge dosarul 10 august. Procurorii ar trebui judecați și pentru ce nu fac, pentru tergiversări. Să răspundă procurorul și pentru ce face și să ia bani, funcții și prime, dar și pentru ce nu face

Citiți AICI interviul complet

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.