Conexiunile PSD cu "statul paralel". Primarul Tudorache a filat-o pe Clotilde Armand cu ajutorul fostului șef al SRI Prahova


Conexiunile PSD cu "statul paralel". Primarul Tudorache a filat-o pe Clotilde Armand cu ajutorul fostului șef al SRI Prahova

JustNews a publicat marți o serie de documente care relevă faptul că primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a folosit în 2017 de Poliția Locală a S1 pentru a comite acte de poliție politică. Concret, contracandidata primarului pesedist pentru funcția de primar al S1, Clotilde Armand, a fost filată de mai mulți angajați ai Poliției Locale a Sectorului 1 la o acțiune de protest din Piața Victoriei care a avut loc în data de 22 februarie 2017. (mai multe detalii AICI)

CITIȚI ȘI: România securistă: precum Carmen Dan, primarul Tudorache a comis acte de poliție politică. Clotilde Armand va depune plângere la DIICOT

De subliniat este că Dan Tudorache a găsit și persoana potrivită de angajat în structurile Poliției Locale a Sectorului 1 pentru a desfășura acțiunile de filaj. Șeful Serviciului Operațional din Poliția Locală Sector 1 este Ion Ilie Stănescu, fost șef al SRI Prahova. În timp ce PSD, condus de Liviu Dragnea la acea vreme, se lupta la TV cu așa-zisul stat paralel iată că adevăratele conexiuni cu statul paralel exact cei din PSD le aveau.

Ion Ilie Stănescu deține o firmă cu Oana-Magdalena Ciobanu, soția finului lui Maior, conform Gazeta de Cluj. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Oana-Magdalena Ciobanu este acționar la Centrul Medical Antisigma SRL, societate ce se ocupă de activități de asistență spitalicească. Firma, deși este în funcțiune este scoasă din selecții, iar având în vedere că nu este radiată sau în insolvență (nici măcar în procedura insolvenței), înseamnă că societatea ori este inactivă conform ANAF (prin urmare, colaborarea cu firma este riscantă și nerecomandată), ori are informații incomplete sau nu sunt precise. Centrul Medical Antisigma nu are activitate financiară, în schimb, Oana-Magdalena Ciobanu are câțiva parteneri de afaceri cel puțin interesanți, unul dintre administratorii firmei fiind fostul șef al SRI Prahova, Ilie Ion Stănescu.

Fostul ofițer SRI, Adrian Radu a povestit în octombrie 2010, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la România Liberă că Ion Stănescu s-a pensionat de frică, după ce fostul șef al SRI Radu Timofte ar fi blocat dosare operative care vizau infracțiuni în domeniul comerțului cu petrol, alcool și în domeniul unor privatizări oneroase.

"La dosarul instrumentat de noi, care viza, între altele, și un om de afaceri din zona Câmpina, au avut acces, în ordine ierarhica col. Ion Stănescu (șeful SRI Prahova), generalul Ovidiu Soare (șeful Inspectoratului de Apărare a Constituției și a Siguranței Economice din centrala SRI) și Radu Timofte (șeful SRI). Ei ne-au trădat. În fața noastră, șeful SRI Radu Timofte ne-a spus că este cel mai grav caz economic de după 1990, dar pe la spate ne-a trădat cazul. Generalul Soare s-a dus și i-a spus totul lui Adrian Năstase; apoi omul de afaceri din Câmpina a fost avertizat. Drept răsplata pentru noi, conducerea SRI ne-a decimat echipa, iar lui Soare i-au mai dat o stea de general. (…) Pot să vă mai spun că șeful nostru de la SRI Prahova, col. Stănescu, de frică s-a pensionat", spunea în 2006, ofițerul Adrian Radu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.