EXCLUSIV Clotilde Armand demontează intoxicările propagate de Mănăstire și Antena 3 privitoare la Distrigaz și Egis: "Se tot încearcă discreditarea mea! Sunt cam disperați domnii de la PSD și acoliții lor!"


EXCLUSIV Clotilde Armand demontează intoxicările propagate de Mănăstire și Antena 3 privitoare la Distrigaz și Egis: "Se tot încearcă discreditarea mea! Sunt cam disperați domnii de la PSD și acoliții lor!"

Candidata USR-PLUS-PNL la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, este favorită conform caselor de pariuri în bătălia cu pesedistul Dan Tudorache, motiv pentru care aparatul de propagandă al PSD a turat motoarele demarând o amplă campanie de discreditare a acesteia.

CITIȚI ȘI: „Jurnalismul” lui Silviu Mănăstire. A lucrat pentru Ghiță și a luat apărarea clanurilor interlope din Sectorul 4, ridiculizând investigațiile de presă

Într-un mod perfid, PSD s-a folosit de fostul jurnalist Silviu Mănăstire pentru a lansa dezinformările despre Clotilde Armand, întrucât postul TV la care acesta lucrează este urmărit de obicei de publicul anti-PSD, încercându-se astfel o discreditare a acesteia în ochii propriului electorat. Într-o așa-zisă dezbatere electorală organizată de Silviu Mănăstire, primarul pesedist Tudorache mai avea puțin și adormea, în timp ce fostul jurnalist a intrat în pielea de candidat PSD, aruncând cu tot felul de acuzații nefondate asupra acesteia. Tudorache a fost menajat de moderatorul "dezbaterii" în condițiile în care perioada aceasta s-a desfășurat o achiziție publică mai mult decât dubioasă la Primăria Sectorului 1, 48 de mii de tablete fiind cumpărate la suprapreț. (mai multe detalii AICI)

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Manipulările ticăloase ale realizatorului TV-PSD Silviu Mănăstire. Pe plătitorul de publicitate Tudorache l-a menajat, pe Clotilde Armand a atacat-o dezlănțuit cu minciuni sfruntate

Primul subiect prin care s-a încercat discreditarea candidatei Clotilde Armand a fost cel referitor la Distrigaz București, moderatorul încercând să o facă vinovată pe aceasta în legătură cu decesul unui angajat al companiei pe care o manageria, tragedie cauzată de o explozie pe un șantier. A doua intoxicare a constat în prezentarea unui contract încheiat de Egis România, firmă pe care a condus-o Clotilde Armand, și Primăria Mărășești, contract despre care moderatorul a zis că nu s-a mai implementat, deși banii s-au dat. Așa cum era de așteptat, Antena 3 a continuat campania de dezinformare privitoare la candidata Clotilde Armand, Mănăstire punându-le pe tavă subiectele pe care să-și bazeze intoxicarea opiniei publice. Pesedistul Daniel Zamfir a acuzat-o luni seară la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, pe Clotilde Armand că firma în cadrul căreia a ocupat funcția de director, Egis, a primit 28 de milioane de lei din 19 contracte încheiate cu primării din România pentru a eradica boala nou-născutului albastru, boală care era deja eradicata de multă vreme.

CITIȚI ȘI: Colegul din presă al lui Piedone- #Colectiv o acuză pe Clotilde Armand de explozii în care mor oameni

Pe aceste teme, dar și pe chestiuni ce țin de administrație, candidata dreptei unite la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Podul.ro, în care a demontat fake news-urile lansate de Silviu Mănăstire și Antena 3.

Reporter: Au apărut o serie de documente potrivit cărora Poliția Locală a Sectorului 1 a desfășurat acțiuni de poliție politică ce v-au vizat atât pe dvs., cât și pe eurodeputatul Cristian Ghinea. Nu este singura suspiciune care planează asupra unei instituții de forță zilele acestea și amintesc în acest sens că un protestatar care a depus plângere penală în 2018 împotriva Jandarmeriei București privind acțiuni de poliție politică a primit o decizie favorabilă din partea Tribunalului București, în primă instanță, instituția pârâtă trebuind să-i plătească acestuia daune morale într-un cuantum de 30 de mii de lei. La evenimentele enunțate anterior, amintesc și listele pesedistei Carmen Dan, care pe vremea când era ministră de Interne, enunța în cadrul declarațiilor de presă o serie de persoane publice care au participat la proteste cu scopul de a-i transforma în ținte pentru structurile precum Jandarmeria Română. În acest sens, vreau să vă întreb cât de grav este ca instituțiile precum Poliția Locală și Jandarmeria Română să deservească o anumită formațiune politică și cum putem evita o astfel de situație pe viitor? Sunt cunoscute derapajele menționate anterior în Parlamentul European? Dacă da, care este abordarea oficialilor europeni? 

Clotilde Armand: Este inacceptabil ca la 30 de ani de la căderea comunismului să asistăm la acte de Poliție Politică, desprinse din vechea Securitate. Suntem o țară europeană, deci e normal ca o asemenea situație să creeze reacții. Mai multe publicații din afara țării au preluat informațiile. Nu știu încă părerea oficialilor europeni. Eu, personal, nu am făcut nici un demers pentru a face cunoscut acest caz pe plan european. Am sesizat, în schimb, Direcția Națională Anticorupție. Am încredere că justiția din România poate impune sancțiuni pentru a scăpa de practici din alte epoci. 

Reporter: În cazul în care veți ajunge primar, ce abordare veți avea în legătură cu Poliția Locală a Sectorului 1? Europarlamentarul Dragoș Tudorache vorbea chiar despre desființarea Poliției Locale. Susțineți un asemenea demers? 

Clotilde Armand: Voi ajunge primar și voi respecta legea. Am o serie de propuneri pentru a reforma Poliția Locală din Sectorul 1. În primul rând vor zbura din funcție toți acei agenți de poliție și șefi care au tăinuit ce s-a întâmplat și nu și-au îndeplinit datoria. Vom face un audit la nivel de primărie și vom verifica cum s-au folosit banii cetățenilor în perioada 2016-2020. În același timp, știu că există în Poliția Locală și niște profesioniști care își doresc să-și îndeplinească bine misiunea și să fie susținuți de echipa managerială. Nu au fost ascultați, nici respectați în acest mandat, dar ei există. Meseria unui manager, a unui primar vreau să spun, este tocmai aceea de a-i selecționa pe oamenii care sunt buni profesioniști pentru a-i susține în misiunea lor, pentru a-i ajuta să se perfecționeze ca să ofere servicii mai bune populației.

Reporter: Mai sunt 3 săptămâni până la alegerile locale. Ați candidat și în 2016 și ați pierdut bătălia în fața pesedistului Tudorache într-un mod dramatic. Sunteți în prezent mai sigură de victorie comparativ cu localele din 2016?

Clotilde Armand: Da, am pierdut la numărarea voturilor, noaptea, pentru că așa s-a apărat sistemul de tip bolșevic. Am luptat la CCR pentru alegeri în 2 tururi, am cerut renumărarea voturilor - toate aceste demersuri mi-au fost respinse. Am declarat în 2016 că nu mă las intimidată și continui lupta. Asta fac acum. M-am întors și am să-l bat pe actualul primar care a risipit inutil 4 ani din viața cetățenilor. Suntem mai mulți, mai uniți, mai determinați. Sunt susținută inclusiv de colegii de la PNL. De data asta, învingem!

Reporter: Care sunt principalele proiecte pe care le aveți prevăzute în programul de guvernare locală pentru a dezvolta Sectorul 1? Aș pune aici accentul și pe Cartierul 16 Februarie, o zonă care arată precum cele mai sărăcăcioase sate din România. Aveți un plan pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cetățenii din Cartierul 16 Februarie? 

Clotilde Armand: Primul lucru pe care îl voi face va fi să dau drumul la investiții. Avem deja o listă de investiții votate de Consiliul Local care nu au fost realizate, multe fiind propuse de USR în anii trecuti. Da, există multă sărăcie în acel cartier și este de datoria noastră să ne implicăm mai mult. Vreau să am alături de mine asociații și ong-uri care știu deja unde sunt problemele din zonele defavorizate și împreună să găsim cea mai bună soluție pentru oameni. Nu banii sunt problema, să știți. Avem un buget mare, dar a fost prost utilizat. Sectorul 1 trebuie să fie un model de bună administrație în toată țara. Putem face asta.

Reporter: Dacă tot am vorbit despre proiecte, pentru a le duce la bun sfârșit este nevoie și de consens politic. În acest context, aș dori să vă întreb cum se desfășoară colaborarea cu PNL, partid cu care USR va forma cel mai probabil majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 1? 

Clotilde Armand: Am colaborat încă din 2016 cu colegii din PNL pe mai multe proiecte în Consiliul Local. Sper să lucrăm bine împreună și să facem o echipă care să reușească să dezvolte acest sector. Le mulțumesc pentru că au ales să aibă încredere în mine și să mă susțină la primărie.

Reporter: Care sunt cele mai stringente probleme cu care s-au confruntat cetățenii pe perioada mandatului lui Dan Tudorache? 

Clotilde Armand: Corupție, birocrație și dezinteresul autorităților pentru a rezolva problemele lor.

Reporter: Primarul Tudorache a acuzat adesea că USR i-a blocat proiectele. Care a fost situația de fapt?

Clotilde Armand: Dezinformează, normal. Puteți verifica pe site-ul primăriei toate proiectele de investiții și dezvoltare care au fost votate de USR. Spitalul-fantomă cu care se tot laudă primarul este o inițiativă USR. Dar el uită să spună asta, la fel cum uită că n-a făcut nimic în acești 4 ani.

Reporter: Care credeți că va fi prezența la vot în contextul epidemiei COVID-19? Aveți estimări în acest sens? 

Clotilde Armand: Aici trebuie să ne ajutați și dvs., mass-media. Trebuie să asigurăm o prezență cât mai mare și în condiții de siguranță pentru cetățeni. Eu aș fi desfășurat scrutinul în 2 zile. Trebuie să fim foarte vigilenți, iar sănătatea cetățenilor să fie pe primul loc.

Reporter: Au apărut mai multe controverse în privința dvs., mai ales în urma emisiunii Dosar de Politician de la B1TV, pe parcursul căreia Tudorache a fost mai mult spectator. La un moment dat, a venit vorba despre tragedia de la Distrigaz București, companie pe care o manageriați, atunci când unul dintre muncitorii de pe un șantier a decedat din cauza unei explozii. Considerați că ați avut vreo responsabilitate privind situația menționată anterior? Care sunt schimbările pe care le-ați făcut pentru ca angajații companiei să muncească în siguranță? 

Clotilde Armand: Să vă spun ceva: se tot încearcă acum în plină campanie discreditarea mea. Sunt cam disperați domnii de la PSD și acoliții lor. Au ajuns să folosească tragedia unor oameni ca să smulgă voturi. În 2009, a fost un accident de muncă, urmat de o anchetă care s-a încheiat. Șantierul nu era în responsabilitatea mea directă, erau patru eșaloane de conducere până la mine. Dar am ales să mă deplasez la locul accidentului, am discutat cu echipele, am încercat să ajut familiile, m-am dus chiar la aceste familii acasă, nu am rămas într-un birou.

Când am ajuns director la Distrigaz, am început o reformă mare pentru a îmbunătăți condițiile de siguranță. Salariații nu aveau nici echipamente de protecție, se fuma pe șantiere. Nu am ajuns însă instantaneu la profesionalizarea activității în companie.

Nu aș vrea să folosim deloc durerea unei familii în această campanie. Este josnic ce au încercat să facă televiziunile aservite PSD.

Reporter: În ceea ce privește siguranța publică, v-ați setat ca obiectiv un număr cât mai mic de decese pe raza Sectorului 1. Cum doriți să faceți viața cetățenilor Sectorului 1 mai sigură? 

Clotilde Armand: Obiectivul nostru este să ajungem la ZERO decese în Sectorul 1 din cauza traficului rutier. Vom colabora cu Poliţia rutieră pentru a asigura vizibilitatea panourilor, securizarea trecerilor de pietoni şi a pistelor de biciclete, identificarea zonelor de risc şi întărirea siguranţei, impunerea de limite de viteză în zona școlilor şi respectarea lor strictă. Vom duce la capăt proiectul nostru de acum câţiva ani „Trotuare pentru pietoni, piste pentru biciclişti şi drumuri pentru şoferi”. Vreau să acordăm o mare atenţie mai ales siguranţei pentru copiii noştri. Trebuie să luăm măsuri pentru diminuarea riscurilor de îmbolnăvire, acum în pandemie, dar şi măsuri mult mai eficiente de prevenire a riscurilor de incendiu sau în cazul unui cutremur. Siguranţa este un capitol important din programul nostru de guvernare locală.

Reporter: Silviu Mănăstire a prezentat un contract încheiat de Egis România, firmă pe care acesta spune că ați condus-o, și Primăria Mărășești, contract care nu s-a mai implementat, deși banii s-au dat. Ați spus în emisiune că este de fapt o confuzie de nume, întrucât sunt două companii ale căror nume se aseamănă, dar CUI-ul diferă. Puteți detalia? 

Clotilde Armand: Documentul care mi-a fost prezentat în timpul emisiunii nu are legătură cu mine. Era datat din 2018, ori eu nu mai lucrez la Egis România din luna martie 2017! Când am remarcat asta, în direct la TV, jurnalistul nu și-a cerut scuze pentru confuzie, ci a plusat cu întrebarea incoerentă “Din ce toamnă?”. Moderatorul a deturnat fără urmă de deontologie ceea ce trebuia să fie o dezbatere electorală într-o ședință de demascare calomnioasă de tip stalinist. Care este relevanța “dezvăluirii” în direct cum că o firmă privată, la care eu nu mai sunt angajată, are un contract cu primăria Mărășești?!

Emisiunea respectivă a fost un “kompromat”, cuvânt de origine ruso-sovietică pe care l-am învățat cu această ocazie. În coordonare cu postul de televiziune, o rețea de publicații a lansat simultan despre mine un material fals de la un capăt la altul cu numai 30 de minute înainte de ora programată pentru dezbaterea în direct. Contractul din 2018 (repet, după plecarea mea de la Egis România) dintre Egis România și primăria Mărășești are ca obiect studiul de fezabilitate pentru instalații de depozitare ecologică a deșeurilor agricole pentru a preveni poluarea apelor freatice cu nitrați. Cele mai multe dintre primăriile care au ales Egis pentru studiul de fezabilitate pentru aceste proiecte le-au și câștigat. Sunt contracte benefice pentru locuitorii din zonele afectate de poluarea cu nitrați, benefice pentru România. Valoarea fiecărui studiu de fezabilitate, incluzând studii de teren și avizele necesare, a fost 30.000 lei. Deoarece primăria Mărășești nu a câștigat până la urmă finanțarea, Egis România nu a fost plătită pentru serviciile sale. Așadar primăria Mărășești nu a pierdut nimic din acest contract care (insist) s-a derulat după plecarea mea de la Egis România.

Aflând de la moderator că “dezvăluirile” privesc o boală, am presupus cu buna credință că făcea o confuzie privind firma Egis Pharmaceuticals, www.egis.ro. În cei 3 ani și jumătate la Egis România ne-am lovit mereu de confuzia dintre cele două firme cu nume identic. În realitate, kompromatul se referea cu adevărat la Egis România dar acuzațiile nu aveau nici o substanță. Am crezut așadar în mod eronat că ar fi fost altă firmă, pe baza informațiilor furnizate trunchiat de moderator. Nu aveam cum să citesc materialul în timpul emisiunii în direct.

Reporter: Daniel Zamfir v-a acuzat luni seară la Antena 3 că firma în cadrul căreia ați ocupat funcția de director, Egis, a primit 28 de milioane de lei din 19 contracte încheiate cu primării din România pentru a eradica boala nou-născutului albastru, boală care era deja eradicata de multă vreme. Cum răspundeți acestor acuzații?

Clotilde Armand: Este vorba de un mănunchi de minciuni și imbecilități proferate pe postul TV Antena 3. Ca la Radio Erevan:

- Nu există nici un astfel de contract semnat de mine, contractele au început după plecarea mea de la Egis România din luna martie 2017.

- Nu Egis a primit 28 de milioane de lei, ci primăriile respective vor primi acești bani de la Ministerul Mediului!

- “Boala nou-născutului albastru”, cunoscută drept “cianoza infantilă”, se regăsește mai nou în nomenclatorul Ministerului Sănătății la rubrica “alte methemoglobinemii”. Este o boală provocată de otrăvirea cu apă de fântână contaminată cu nitrați. Potrivit Ministerului Mediului, “În perioada 1997-2005 s-au înregistrat la nivel național 3.314 cazuri de cianoză infantilă la copii sub 1 an, cu o rată medie anuală de 368 de cazuri. În anul 2006 s-au înregistrat 228 de cazuri, în 26 de județe, din care 3 s-au soldat cu deces.”

Așadar boala există bine-mersi, doar numele i s-a schimbat. Este o boală provocată de fapt de Ciuma Roșie, este otrăvirea deliberată a populației din zone rurale cu nitrați, prin denigrarea și sabotarea programelor de stocarea ecologică a deșeurilor. Incidența bolii este în scădere, însă cele 16 cazuri de cianoză infantilă din 2017 nu sunt acceptabile. Am aflat toate acestea printr-o simplă căutare pe internet căci, așa cum am subliniat mai sus, contractele respective s-au derulat după perioada cât am fost angajată Egis România. Ministerul Mediului a lansat în iunie 2020 licitația pentru construcția efectivă a instalațiilor de decontaminare. Desigur că primăriile nu au primit încă banii pentru că construcția nu a început efectiv. Însă primăriile care au câștigat proiectele vor beneficia de acești bani. De ce oare propaganda PSD detestă primăriile care vor să asigure condiții decente de viață locuitorilor?!

De remarcat că afirmațiile d-lui Zamfir au la bază un material calomnios și fals din Evenimentul Zilei, în care se menționează că : “Organizația Mondială a Sănătății eradicase deja această boală și o scosese din nomenclator.” Este complet fals. Boala există, nu a fost eradicată și nu poate fi eradicată pentru că este provocată de otrăvirea cu nitrați, nu de un agent patogen. Nici pomeneală că OMS ar fi scos-o din nomenclator, numai Ministerul Sănătății din România o repertoriază sub alt nume, methemoglobinemie. Este totuși siderant că acești calomniatori confundă redenumirea unei boli în nomenclatorul MS cu eradicarea!

Dacă pentru a mă calomnia pe mine Evenimentul Zilei pretinde acum că boala a fost eradicată, iată ce titra același Evenimentul Zilei în 2018: “Boala albastră ucide pruncii! De vină e apa contaminată! Primăriile şi Direcţiile județene de Sănătate Publică se joacă cu o bombă cu ceas”

Asadar, dl. Zamfir spune lucruri trăznite la televiziunea unui turnător dovedit al Securității, bazate pe “ştiri” abracadabrante şi contradictorii.

Reporter: Vreau să vă pun o întrebare ce ține de doctrină. Cum vedeți viitorul dreptei românești ținând cont de actualele partide politice și preferințele electoratului ?

Clotilde Armand: Cred că o parte din electoratul din România este ținut prizonier de sistemul politico-mediatic creat de PSD. Românii sunt un popor de oameni întreprinzători, care au făcut față unei tranziții economice dificile și s-au adaptat foarte bine la valorile economice liberale. Românii țin mult la proprietate și la familie, ceea ce regăsim în programele partidelor de dreapta. E doar o problemă de timp ca PSD să dispară de pe scena politică. Acest partid nu are cum să reziste ca relicvă întreținută artificial din epoca comunistă,. Românii apără valori de dreapta, chiar și atunci când se declară de stânga.

Reporter: Pe final, vă prezint o întrebare venită din partea revoluționarilor. Aveți vreun proiect pe care vreți să-l duceți la bun sfârșit în calitate de primar al Sectorului 1 în ceea ce privește păstrarea activă a memoriei luptătorilor contra comunismului?

Clotilde Armand: Da. Am vorbit de multe ori despre monumentele eroilor căzuți în Dec. 89 din Sectorul 1. Sunt lăsate în paragină și mizerie. Este revoltător să vezi asta. Vreau să colaborez cu reprezentanții revoluționarilor și să facem mai multe acțiuni de conștientizare a ceea ce nu mai trebuie să se repete niciodată.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.