Un jurnalist arată unde au greșit PNL și USR în cazul numirii pesedistului "Ciordache" la șefia CL: "Singurul lucru pe care-l puteau face era să nu asigure cvorumul!"


Un jurnalist arată unde au greșit PNL și USR în cazul numirii pesedistului "Ciordache" la șefia CL: "Singurul lucru pe care-l puteau face era să nu asigure cvorumul!"

Jurnalistul Florin Negruțiu a tras o serie de concluzii, la Digi24, în urma votului de ieri din Parlament privind șefia Consiliului Legislativ, funcție în care a ajuns deputatul PSD Florin Iordache. În acest context, gazetarul a reliefat lipsa de coordonare a PNL și USR, care nu au făcut nimic pentru a bloca numirea pesedistului Iordache în funcție, singura lor opțiune în acest sens fiind ca toți parlamentarii, atât peneliști, cât și useriști, să nu se prezinte la ședință pentru a nu se asigura cvorumul necesar desfășurării acesteia. 

"Problema nu este că domnul Iordache a fost trimis în această funcție pe viață. El era întronizat de PSD fără voturile PNL și ale USR, iar lucrul acesta se știa cam de două săptămâni. Intenția de a-l împinge pe Florin Iordache la Consiliul Legislativ nu a fost o surpriză și un secret pentru nimeni. Lucrul acesta s-ar fi întâmplat și cu voturile PNL și USR și fără voturile PNL și USR. 

Întrebarea este ce au făcut aceste două partide pentru a bloca această numire. Ce au făcut? S-au coordonat în vreun fel? Au avut o strategie comună, coerentă? Au ieșit public să vorbească despre lucrul ăsta? Repet, lucrul acesta se știa de două săptămâni. Singurul lucru pe care-l puteau face nu era să-și pună un om la Consiliul Legislativ, pentru că nu au matematic forța să o facă, ci era să lipsească de la această ședință, adică să nu asigure cvorumul. Era singurul lucru care interesa PSD-ul, să aibă cvorum de ședință, adică să vină jumătate din numărul total al parlamentarilor pentru că având cvorum, aveau și voturile necesare să-l împingă pe Florin Iordache în această funcție. Iordache a fost ales cu majoritate simplă, adică jumătate din voturile celor care erau prezenți în sală", a zis Negruțiu. 

Totodată, Negruțiu a precizat că problema majoră este reprezentată de faptul că PNL și USR se atacă reciproc de ieri, ceea ce constituie un semnal negativ în ideea în care cele două formațiuni ar trebui să guverneze împreună după alegerile parlamentare ce ar urma să se desfășoare în data de 6 decembrie. 

"Problema care se pune de ieri este ce fac PNL și USR, cum reacționează. Dacă ar fi să luăm un slogan din Piață de după OUG13 acesta ar fi "vă rugăm să ne scuzați, voi mai vreți să guvernați?". Mai vreți să guvernați împreună sau în prima lună de guvernare vă veți da cu tigăile în cap cum faceți acum?", a conchis jurnalistul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.