Patriarhul Daniel oferă muniție electorală pesediștilor. Ciolacu a profitat de mesajul politic lansat de Preafericit


Patriarhul Daniel oferă muniție electorală pesediștilor. Ciolacu a profitat de mesajul politic lansat de Preafericit

Patriarhul Daniel a lansat marți o amenințare către Guvernul Orban, precizând că, în toamna anului 1989, comuniștii au interzis pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel nou, motiv pentru care, câteva luni mai târziu, comunismul a căzut.

"În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere. 

Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora", a afirmat Patriarhul Daniel, conform Basilica

Prin acest atac voalat către Guvernul Orban, lansat și în contextul în care autoritățile au impus restricții cu privire la ceremoniile religioase din acest an, Patriarhul Daniel a oferit muniție electorală pentru PSD în plină campanie pentru alegerile parlamentare. Astfel, la scurt timp după poziția Patriarhului Daniel, președintele PSD Marcel Ciolacu a profitat de ocazie, postând pe Facebook un mesaj evlavios, arătând astfel că este solidar cu Biserica Ortodoxă Română în fața "represiunii liberale". 

"În momentele dificile, credința ne ajută întotdeauna să păstrăm vie speranța că totul va fi bine. Doamne ajută!", a scris Ciolacu pe Facebook, publicând, totodată, mai multe imagini în care se afla la Patriarhia Română pentru a se închina la moaștele Sfântului Dumitru. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.