Factual: promotorul modelului suedez, pesedistul Rafila, prins cu minciuna referitor la criza sanitară din Suedia


Factual: promotorul modelului suedez, pesedistul Rafila, prins cu minciuna referitor la criza sanitară din Suedia

Medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și unul dintre candidații PSD pentru Camera Deputaților, a declarat pe 22 octombrie la România TV, că în Suedia, în acel moment, erau cele mai puține cazuri COVID-19 din UE. 

Însă, publicația Factual a prezentat astăzi o serie de date conform cărora medicul pesedist promotor al modelului suedez a mințit. Datele oficiale arată că pe o perioadă de 14 zile (până pe 22 octombrie), Suedia a înregistrat 101,7 cazuri de noi îmbolnăviri la 100.000 de locuitori.  

În acest context, Factual a evidențiat că cele mai puține cazuri de noi îmbolnăviri și anume 34,3 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile s-au înregistrat la acel moment în Estonia. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.