Felicitări, Maia Sandu, dar când denunți teza Moldovei suverane? Când facem Unirea?


Felicitări, Maia Sandu, dar când denunți teza Moldovei suverane? Când facem Unirea?

Felicitări Maia Sandu. Mai ales felicitări basarabenilor din toată lumea care s-au mobilizat la vot. Sper să le urmăm exemplul în decembrie. Avem și noi Dodonii noștri de alungat.

Votul a fost masiv negativ. Trebuie să fie bine înțeles acest lucru. Maia a benficiat de mult sprijin care era pentru o idee frumoasă de Basarabia de acasă, pământ românesc și nu rusesc. Trebuie să merite acest vot. Are mult de lucru pentru asta. 

În campanie a mers pe mijlocul tuturor drumurilor. Astăzi trebuie să anunțe clar pe ce cale o apucă. Spre Est sau spre România. Nu există altă cale.

În campanie s-a ferit să vorbească despre Unire. Să nu supere o parte a electoratului. Să sperăm că acesta a fost motivul. Acum a dispărut. Este președinte, mai mult nu puteau face cetățenii pentru dânsa.

Astăzi trebuie să anunțe o agendă unionistă clară. Să denunțe statul artificial pe care îl va conduce. Nu există popor moldovenesc, această minciună sovietică trebuie să dispară. Altfel totul este în zadar.

Dacă astăzi va continua cu teza Moldovei suverane, care vrea bani, fără multe condiții, de la UE și de la România, ca să nu meargă la Rusia, bucuria de astăzi se va întoarce împotriva ei. Fantezia ”echilibrului geopolitic” planetar cu epicentrul în Republica Moldova trebuie dată uitarii. Marele risc este ca Maia Sandu să devină un nou Emil Constantinescu, întrucât entuziasmul nu poate ține locul unor acțiuni durabile și curajoase. 

Frumoasele cozi la vot ne spun, încă o dată, că Basarabia este România. Felicitări fraților basarabeni și curaj și înțelepciune pentru noua lor președintă.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.