Fondatorul USR, Nicușor Dan, anunță DE CE va vota PNL la parlamentare: "Nu avem timp pentru experimente! Avem de absorbit 80 de miliarde de euro!"


Fondatorul USR, Nicușor Dan, anunță DE CE va vota PNL la parlamentare: "Nu avem timp pentru experimente! Avem de absorbit 80 de miliarde de euro!"

Fondatorul USR, primarul Capitalei Nicușor Dan, a declarat miercuri că va vota PNL la alegerile parlamentare, întrucât, printre altele, România nu își permite experimente în cazul absorbției de fonduri europene. 

"PNL are cel mai solid program de guvernare, program care are o componentă solidă de dezvoltare și implicit de bunăstare. Avem de absorbit 80 de miliarde de euro și nu avem timp pentru experimente. Nu ne permitem! PNL e partidul care a negociat această finanțare europeană și care a pregătit mecanismele de implementare", a subliniat Nicușor Dan. 


"Duminică au loc alegeri parlamentare, care sunt cruciale pentru România și pentru București. Alegerile sunt importante pentru că alegem pentru 4 ani. O să urmeze 4 ani fără alegeri și fără campanii electorale. Alegerile sunt importante pentru că România are o uriașă oportunitate de dezvoltare, 80 de miliarde de euro bani europeni, una pe care nu avem voie să o ratăm. Voi face o analiză care se bazează pe cunoașterea directă pe care am avut-o în acești 5 ani asupra clasei politice, așa cum este clasa politică. E analiza mea evident, dar alegerea aparține românilor care vor ieși la vot duminică. Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziție după tot răul pe care l-a făcut și României și Bucureștiului, iar pentru asta trebuie să ieșim în număr mare la vot. Opțiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care o are România în acest moment. Înainte să vă prezint argumentele voi răspunde la întrebarea evidentă care se ridică și vă spun așa. Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider, cu toată onestitatea, că PNL e varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR și nu vreau să intru în polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale. Însă, noi decidem acum viitorul României pentru 4 ani. Este o chestiune extrem de serioasă și de aceea consider că este un act de responsabilitate să vin în fața dvs., să-mi exprim opțiunea și argumentele care stau la baza ei. 

Iată argumentele mele. PNL are cel mai solid program de guvernare, program care are o componentă solidă de dezvoltare și implicit de bunăstare. Avem de absorbit 80 de miliarde de euro și nu avem timp pentru experimente. Nu ne permitem! PNL e partidul care a negociat această finanțare europeană și care a pregătit mecanismele de implementare. PNL are cea mai bună variantă de premier, Ludovic Orban, o persoană pe care am cunoscut-o în aceste luni și pot să spun că e o persoană de încredere, care își ține cuvântul, care e loială oamenilor, cu viziune și cu anvergură, o persoană care vede mizele mari. Și mai are o calitate pe care puțini oameni politici o au. E preocupat de soluția la probleme, nu de beneficiul de imagine pe care l-ar obține rezolvând acea problemă. În felul acesta, PNL, sub conducerea lui Ludovic Orban, a arătat că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte, așa cum a făcut-o când a preluat guvernarea, așa cum a făcut-o în cazul alegerilor din București, când s-a subordonat total scopului de a scoate PSD din administrația din Capitală. PNL are o relație corectă, deja funcțională cu președintele României. PNL are o reacție corectă, deja funcțională cu mine, primar al Bucureștiului. În doar o lună am reușit să rezolvăm probleme care țin de sănătate, de termoficare, de finanțare, de mediu și sunt convins că în 4 ani putem să facem mult mai multe lucruri bune pentru București. Nu în ultimul rând, PNL e partidul care poate să bată PSD la alegerile parlamentare, așa cum a făcut-o la locale. Noi în momentul acesta suntem în curs de a scoate caracatița PSD din Primăria Capitalei. Nu aș vrea ca această caracatiță să își găsească imunitatea în Parlament sau Guvern. 

Vreau să fac o remarcă înainte de a încheia. Nu spun nicidecum că clasa politică e minunată. Nivelul întregii clase politice e cel pe care îl știm cu toții. Spun însă un lucru de foarte mult bun simț. Avem duminică niște alegeri importante. În urma acestor alegeri avem o uriașă oportunitate de dezvoltare și bunăstare, iar în momentul acesta PNL este cel mai pregătit să fructifice această oportunitate", a zis Nicușor Dan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.