Gestul lui Nicușor Dan, pe înțelesul tuturor


Gestul lui Nicușor Dan, pe înțelesul tuturor

Ai fondat o asociație civică. Ai luptat cu politicieni corupți și cu mafia imobiliară. Aveai părul zbârlit. Nimeni nu îți dădea vreo șansă. Ai studii la cel mai înalt nivel din lume și ești un as în profesia ta. Ești foarte modest.

Trec anii, transformi asociația în partid. Te tunzi. Ajungi cu partidul în Parlament. Colegii tăi, de care nu auzise nimeni, îți dau un șut în fund. Pleci din partid. În locul tău este ales un cetățean cu studii banale și experiență profesională modestă. Foarte arogant.

Partidul nu depășește nivelul la care l-ai lăsat. Un alt partid, mai mare, te sprijină să ajungi primar, obligând și fostul tău partid să te sprijine. Fără nici un chef, ei aveau alt favorit. O parte din popularitea ta se transfera, totuși, vechiului tău partid. Care nu zice mulțumesc. 

Tu spui că la alegerile viitoare vei vota cu partidul cel mare. Foștii tăi colegi te înjură. Fac concurs de înjurături, chiar. Cu prezență obligatorie.

Dacă Dan Barna era președinte, toate acestea ar fi fost la fel.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.