AUR a racolat unul dintre cele mai sângeroase clanuri din Vaslui. Bulibașa Sandu se autoproclamă președintele partidului


AUR a racolat unul dintre cele mai sângeroase clanuri din Vaslui. Bulibașa Sandu se autoproclamă președintele partidului

De câteva zile, noua formațiune parlamentară și anume AUR desfășoară un tur electoral prin țară în cadrul căruia se organizează întâlniri cu simpatizanții. Una dintre întâlniri va avea loc sâmbătă, în orașul Vaslui, mai precis în Piața Civică, de la ora 12:30. Clasat pe locul al treilea în preferințele electoratului vasluian, partidul AUR va fi reprezentat în Parlament de deputatul Raisa Enachi şi senatorul Andrei Busuioc, ambii din Republica Moldova.

De subliniat este că AUR Vaslui beneficiază de susținerea unor personaje mai mult decât dubioase. În data de 13 decembrie s-a constituit la nivel oficial organizația AUR Murgeni. Orașul Murgeni din județul Vaslui nu are cea mai bună reputație, fiind de notorietate bătăile cu săbii și topoare dintre clanurile de rromi. 

Pe 17 iunie 2019, Libertatea relata faptul că o bătaie cu săbii și topoare a fost aplanată de trupele speciale ale Poliției și Jandarmeriei, în Murgeni, Vaslui. Zeci de mascați și mașini de intervenție au fost trimise la locul confruntării. În urma descinderilor, polițiștii au aplanat conflictul și au confiscat zeci de săbii, bâte și alte arme albe. Protagoniștii bătăii au fost zeci de persoane din două clanuri rivale de rromi din Murgeni. Tot scandalul ar fi pornit după ce nepoata unuia din clanul Flagăra (Sandu), măritată cu un nepot al bulibașei din clanul Babulea, a fost bătută de soț. Fata s-a dus acasă și le-a spus rudelor prin ce a trecut, iar de aici spiritele s-au încins și s-a ajuns la bătăi în stradă. Între cele două clanuri există conflicte mai vechi, pentru că oamenii din Murgeni spun că cei din clanul Babulea ar fi luat bani cu camătă de la clanul Flagăra, bani pe care nu i-ar mai fi înapoiat.

Pe 13 august 2020, site-ul Vremea Nouă a atras atenția că s-a iscat un conflict și între clanurile Murui și Sandu. Membrii celor două clanuri au ieșit pe străzi și s-au amenințat că se omoară între ei. Unul dintre băieții lui Flagăra din clanul Sandu, mai exact Sergiu Sandu, a fost lovit cu mașina de către un membru al clanului Murui. De asemenea, și o tânără de 21 de ani a fost rănită, după ce bărbatul a intrat cu mașina în mulțimea de rromi adunată. Aceasta a suferit o contuzie lombară și i s-au acordat îngriiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital.



În data de 12 februarie 2018, Vremea Nouă preciza faptul că fiul bulibașei Petrea Sandu și anume Victor Ciobotaru Sandu, de numai 18 ani, a fost reținut de polițiștii din Murgeni, împreună cu un prieten, Ionuț Siminoc, de 17 ani, pentru comiterea a șapte fapte penale. Cei doi au pus la punct o afacere teribilă cu acte false. Victor și-a achiziționat scule scumpe, de ultimă generație, evident, tot cu acte false, și s-a apucat de falsificat documente, inclusiv acte de identitate. Polițiștii din Murgeni și din IPJ Vaslui au făcut percheziții domiciliare la „Palatul” bulibașei Petrea Sandu, în urma unor plângeri depuse la IPJ Vaslui de toate firmele de telefonie mobilă din România, țepuite de fiul bulibașei, Victor Ciobotaru Sandu. Prejudiciul estimat de polițiști a fost de peste 30.000 de lei. 

Acum, clanul Sandu a devenit interesat și de politică, așa cum veți vedea în cele ce urmează. Pe 13 decembrie 2020 a avut loc prima întrunire oficială a AUR Murgeni, iar unul dintre membrii de seamă este chiar bulibașa Petrea Sandu, căpetenia unuia dintre clanurile care s-au bătut cu săbii. 

Mai mult decât atât, pe profilul personal de Facebook, bulibașa Petrea Sandu se proclamă președintele AUR. 

De altfel, noile achiziții AUR și-au luat activitatea politică în serios. AUR-istul din Murgeni distribuit pe Facebook de organizația AUR Vaslui se ocupă cu promovarea în social media a evenimentelor organizate de George Simion.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.