Simion aruncă cu "praful de pe Tobă" în ochii electoratului, invalidându-l doar pe sinistrul de la Sibiu. Roman și Chelaru, trimiși de AUR în Parlament


Simion aruncă cu "praful de pe Tobă" în ochii electoratului, invalidându-l doar pe sinistrul de la Sibiu. Roman și Chelaru, trimiși de AUR în Parlament

În urma presiunilor publice puse de Mihaela Ana Onişor, văduva eroului martir Traian Onișor, împuscat în timpul evenimentelor din Decembrie 1989 de la Sibiu, de revoluționarul Marian Ceaușescu, de revoluționarii de la Timișoara, de publicația noastră, dar nu numai (jurnalistul Mălin Bot, jurnalistul Cătălin Pena, respectiv Epoch Times), copreședintele AUR George Simion a luat decizia "de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă și de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României".

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Văduva unui erou martir: "Decât să-i dau votul lui Tobă, mai bine îi dau glonțul cu care l-a executat pe soțul meu!". AUR adună pe listele de candidați la parlamentare personajele responsabile de represiunea din 1989 contra revoluționarilor

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Văduva unui erou martir, scrisoare publică prin care cere AUR să nu-l valideze pe Tobă în funcția de deputat: "Aș vrea să vă puneți câteva secunde în locul copiilor noștri care au fost văduviți de a avea tatăl lângă ei"

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Instigatorul George Simion, alungat de pe treptele Catedralei din Timișoara de revoluționarii din 1989/ ”De ce se strigă AUR în centrul Timișoarei când astăzi este despre eroii Revoluției?!”

"Din toate listele pe care le-am avut ne-au fost aduse unele cazuri în atenție. Unul în mod repetat. Am analizat caz cu caz, mai ales că în timpul campaniei electorale, când nu aveai timp să analizezi și nu aveai timp de nimic, noi, AUR, am fost împroșcați cu noroi și am fost împroșcați cu minciuni, că suntem pro-ruși, că suntem masoni, că suntem fel de fel. Oameni valoroși ai acestei țări cum e generalul Roman a fost acuzat în fel și chip. Am luat și documentat fiecare caz din respect pentru voi și cu credința că nu trebuie să înșelăm încrederea voastră. După cum știam, după cum v-am și zis, marea majoritate a cazurilor nu s-au verificat, nu s-au validat. Ducem în Parlament oameni de care să fiți mândri. 

Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor. Suntem în zilele Revoluției pe care noi le comemorăm. Avem campanii speciale în acest sens, campania "Eroii nu mor niciodată!", organizată în fiecare an. De aceea, am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă și de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecți, să fim cinstiți și să nu facem greșeli", a zis Simion într-un video postat pe Facebook. 

Ororile pe care le-a comis Tobă în cadrul evenimentelor de la Sibiu din Decembrie 1989 nu ar fi fost cunoscute într-un mod amănunțit fără presiunile pe care Asociația 21 Decembrie le-a pus în urmă cu 10 ani asupra autorităților, inclusiv prin greva foamei, pentru ca documentele privitoare la Revoluție să fie desecretizate. În data de 5 decembrie 2020, v-am prezentat în exclusivitate o parte dintre ororile comise de Francisc Tobă la Revoluție, în Sibiu, cel care a preluat controlul Spitalelor Militar și Județean. Tobă decidea singur care pacient este "terorist" și care nu, cei din prima categorie urmând să fie arestați și duși la bazin, chiar dacă starea lor medicală era extrem de gravă. "Pentru a se accelera evacuarea suspecților la bazin s-au petrecut unele gesturi medicale condamnabile care nu au fost pedepsite (îmi reamintesc scoaterea prematură a tubului de dren din torace de către un anestezist, ... care ar fi putut avea urmări grave și care a prelungit perioada de spitalizare", a relatat un medic. (mai multe detalii AICI

În schimb, George Simion a demonstrat astăzi că este interesat doar de mișcări de imagine, de forme fără fond, prin hotărârea de a-l invalida doar pe Francisc Tobă. Recent, v-am prezentat un fragment de document oficial al UM 01185 în care putem observa că generalul Roman Nicolae, în data de 17 decembrie, la acea vreme căpitan, a avut în subordine 25 de militari la Timișoara, coordonând împreună cu celelalte unități masacrul contra revoluționarilor între orele 2:00 - 3:30. Revoluționarii sunt intitulați în respectivul document drept "elemente cu comportare necorespunzătoare". Pe parcursul nopții cu pricina, Nicolae Roman a coordonat atât uciderea, dar și arestarea manifestanților. Astăzi, iată că Simion a anunțat că un asemenea terorist este un om de valoare al României, iar pe cale de consecință Nicolae Roman va ajunge parlamentar AUR de Buzău. 

Vă readucem în atenție documentul:

De asemenea, și generalul Mircea Chelaru a primit undă verde din partea lui Simion, iar pe cale de consecință va fi parlamentar din partea AUR Argeș. Chelaru a făcut parte la rândul său din aparatul represiv contra revoluționarilor, în București, motiv pentru care în data de 29 Decembrie 1989 a fost avansat de urgență de FSN-ul lui Ion Iliescu de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel.

Ceea ce mai trebuie menționat este că în data de 31 decembrie 1989, Mircea Chelaru a fost recompensat, în baza unui ordin pe unitate, pentru "activitatea" desfășurată în perioada 22-28 Decembrie, mai precis pentru apărarea grupării controlate de Moscova, formată din Ion Iliescu, Gelu Voican, Atanasie Stănculescu, Silviu Brucan, Nicolae Militaru, Virgil Măgureanu, Petre Roman etc., facțiune care a deturnat idealurile Revoluției, practic dând o lovitură Revoluției Române, impunându-se la putere cu sprijinul militar, dar și cu sacrificarea a peste 1000 de vieți și câteva mii de răniți și mutilați. Concret, Mircea Chelaru a beneficiat, precum și alți profitori, de o recompensă bănească, în cazul lui în cuantum de 1000 de lei. (consultați AICI documentele privitoare la recompensa bănească primită de Chelaru)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.