VIDEO. Cum s-au aliat AUR și PSD la Camera Deputaților chiar din prima zi. O deputată de la USR a dezvăluit public cum a decurs cârdășia celor două formațiuni


VIDEO. Cum s-au aliat AUR și PSD la Camera Deputaților chiar din prima zi. O deputată de la USR a dezvăluit public cum a decurs cârdășia celor două formațiuni

Deputata USR Cristina Prună, aflată la cel de-al doilea mandat în Parlamentul României, a povestit într-un LIVE pe pagina sa de Facebook cum au decurs lucrările în plenul Camerei Deputaților, acuzând PSD și AUR de complicitate. Refuzul inițial al celor două partide de a vota conducerea Camerei Deputaților ar fi determinat o amânare a învestirii unui nou guvern care, printre altele, să poată bloca intrarea în vigoare a pensiilor speciale pentru primari.  

 „Lupta în Parlament nu s-a terminat! PSD, cu complicitatea AUR, blochează activitatea în Camera Deputaților. Întârzierea învestirii unui nou guvern înseamnă intrarea în vigoare a PENSIILOR SPECIALE ALE PRIMARILOR împotriva cărora ne luptăm de 2 ani de zile!! USR a reușit anul trecut o amânare a intrării lor în vigoare printr-un amendament la legea bugetului de stat. Apoi, am depus o lege de ELIMINARE a lor, lege blocată de fosta majoritate PSD în parlament. Continuăm lupta pentru a elimina acest sistem rușinos!”, a scris Prună pe pagina sa de Facebook, detaliind apoi într-o transmisiune în direct ce s-a întâmplă la Camera Deputaților cu puțin timp înainte de miezul nopții de luni spre marți.  

 „Poate vă întrebați ce facem la ora acesta în plenul Camerei Deputaților. Tocmai am terminat depunerea jurământului, dar ce să vedeți, tocmai când s-a încheiat acest proces, președintele de ședință care este de la AUR a decis să închidă această ședință total neregulamentar (regulamentul spune că prima ședință este condusă de decanul de vârstă al deputaților). Și domnul de la AUR practic a declarat ședința închisă și acum, uitați-vă cum PSD împreună cu AUR blochează constituirea Parlamentului și votarea șefului Camerei Deputaților și mai departe miza este, de fapt, să avem un Guvern cât mai repede care să ia mai multe decizii printre care și amânarea intrării în vigoare a pensiilor pentru primari, aceasta este dintre mizele principale. Și mai sunt și alte lucruri importante care trebuie făcute, iar domnii de la PSD nu vor ca președintele CD să fie votat în seara aceasta, ceea ce este inadmisibil.  

Așa arată Parlamentului României cu un PSD care nu înțelege că este în opoziție și să lase efectiv acest guvern să se formeze...toată lumea încearcă să convingă PSD să alinieze și să votăm în plenul Camerei Deputaților președintele care ulterior să convoace o nouă ședință. Este inadmisibil ce se întâmplă pentru că am avut niște alegeri, iar PSD cu complicitatea AUR, acest partid despre care ne întrebăm cu toții ce plan are, au încheiat această ședință care putea foarte bine să continue și să putem vota un șef al Camerei care să convoace ședințe și să putem să avem un guvern cât mai repede. Ca să putem evita intrarea în vigoare a pensiilor speciale de la 1 ianuarie, trebuie să avem un nou guvern, dar iată că PSD blochează formarea acestuia în complicitate cu cei de la AUR. PSD și AUR sunt complici!”, a precizat Cristina Prună.  LIVEUL deputatei Prună poatefi vizionat AICI

Ulterior acestei intervenții a deputatei de la USR, situația s-a deblocat. Ședința de plen a fost reluată după ce Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale, a acceptat s-o prezideze, iar Ludovic Orban a fost ales președinte al Camerei Deputaților după miezul nopții.  

Toți aleșii AUR au ales să părăsească ședința, stârnind ironii usturătoare în social media din partea care au urmărit lucrările.  

Grupul parlamentar de comedie, stand up și live-uri, AUR, s-a plictisit de politică azi noapte și au zis că gata, ei pleacă acasă, în mijlocul ședinței. Probabil că cetățenii care i-au votat dormeau și ei, deci nu era nimic interesant de transmis pe live”, a comentat Dana Hering, membru USR PLUS din Suedia, pe pagina sa de Facebook.  

Lucian Feodorov, 78 de ani, deputat AUR, care a prezidat şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a închis şedinţa fără să declare constituită Camera Deputaţilor.  

Deputaţii au votat, cu un minut înainte de miezul nopţii, prelungirea zilei de lucru pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor şi Biroul Permanent, după ce a fost numit un alt preşedinte de şedinţă, în urma părăsirii sălii de către Lucian Feodorov, de la AUR.  

Noul președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a criticat dur gestul parlamentarilor AUR. „Niște oameni care nu înțeleg ce înseamnă să fii parlamentar al României”, a spus liderul liberal. 

Despre alegerea lui Orban în fruntea Camerei Deputaților puteți citi mai multe detalii AICI. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.